H Γαλλία θέλει να "μαντρώσει" τις διαφυγούσες εταιρείες του Λονδίνου μετά το Brexit

Η Γαλλία δημιούργησε ένα "μαγαζί για όλες τις ανάγκες" όσον αφορά την προσέλκυση νέων επιχειρήσεων από τη Βρετανία -και τον υπόλοιπο κόσμο- οι οποίες προσπαθούν να βρουν νέα κεντρικά γραφεία στην ΕΕ.

Το πλάνο της χώρας είναι το νεότερο βήμα στη στρατηγική που ακολουθεί έτσι ώστε να αποσπάσει από τη Βρετανία πολλές επενδύσεις που "διαρρέουν" λόγω της απειλής του Brexit. O πρωθυπουργός της χώρας, Manuel Valls, με την

περιφερειάρχη του Παρισιού, Valerie Pecresses, την δήμαρχο της πόλης, Anne Hidalgo και τον πρόεδρο της Safran SA, Ross McInnes, προσπάθησαν να διαλύσουν τη φήμη που έχει η Γαλλία για υψηλή φορολογία και πολλές ρυθμιστικές υποχρεώσεις.

Γαλλία αλλάζει", υπογράμμισε ο Valls σε συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι, προσθέτοντας πως ο εταιρικός φόρος θα μειωθεί στο ευρωπαϊκό μέσο όρο του 28% μέχρι το 2020, ενώ παρουσίασε και τις φορολογικές ενισχύσεις για τις επενδύσεις που μεταρρύθμισε ο πρόεδρος Francois Hollande.

Οι πόλεις της ΕΕ εποφθαλμιούν τα... απομεινάρια του Brexit, προσπαθώντας να προσελκύσουν μικρομεσαίες αλλά και πολυεθνικές επιχειρήσεις που θέλουν να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στην ενιαία αγορά μετά την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

Όσον αφορά την "κόντρα" μεταξύ Φρανκφούρτης και Παρισιού, ο McInnes ανέφερε δηκτικά: "Πότε ήταν η τελευταία φορά που "κλείσατε" διήμερη απόδραση στη Φρανκφούρτη";

Keywords
Τυχαία Θέματα