General Motors: Διπλασιασμός καθαρών κερδών το γ' τρίμηνο

Υπερδιπλασίασε τα καθαρά κέρδη η General Motors κατά το γ' τρίμηνο, σημειώνοντας παράλληλα έσοδα – ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας προς τους μετόχους διαμορφώθηκαν στα 2,77 δισ. δολάρια για την περίοδο μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, έναντι 1,36 δισ. δολαρίων που κατέγραψε το ίδιο διάστημα πέρυσι. Η αύξηση αυτή οφείλεται στις ισχυρές πωλήσεις φορτηγών στην εγχώρια αγορά, αλλά και στη συνεχιζόμενη ισχυρή παρουσία της στην Κίνα.

Τα λειτουργικά

κέρδη εξαιρώντας έκτακτους παράγοντες, ανήλθαν στο 1,71 δολάριο ανά μετοχή, ξεπερνώντας άνετα τις προσδοκίες της Wall Street για 1,45 δολάριο ανά μετοχή.

Τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 10% στα 42,83 δισ. δολάρια, το οποίο αποτελεί ρεκόρ για τρίμηνο της εταιρίας. Σύμφωνα με το MarketWatch., οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο 39,3 δισ.

Στην Ευρώπη, πάντως, η GM εμφάνισε λειτουργική ζημιά ύψους 142 εκατ. δολαρίων, μόλις ένα τρίμηνο αφότου εμφάνισε τα πρώτα της κέρδη στην περιοχή εδώ και πέντε χρόνια.

Όπως ανέφερε, οι επιπτώσεις του Brexit εξάλειψαν περίπου 100 εκατ. από τις δραστηριότητές της στο τρίμηνο, ενώ εκτιμά ότι το ποσό αυτό θα ανέλθει σε 300 εκατ. το τέταρτο τρίμηνο.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, ο αντίκτυπος του Brexit πιθανώς θα εκτροχιάσει το στόχο που έχει εδώ και καιρό η General Motors, να επιστρέψει σε κέρδη στην ήπειρο το 2016, για πρώτη φορά από το 1998. Πάντως και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, περιλαμβανομένης της συμμαχίας Nissan/Renault, έχουν ανησυχήσει για τη βρετανική βιομηχανία αυτοκινήτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα