Fraport: Συνδικαλιστές εμπόδισαν κλιμάκιο να επισκεφθεί το αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Την έντονη δυσαρέσκειά της εξέφρασε την Τρίτη με επιστολή της προς το ελληνικό Δημόσιο η κοινοπραξία Fraport AG - Slentel Ltd που εξαγοράζει τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια για την απαγόρευση εισόδου που επιβλήθηκε σε κλιμάκιό της στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης από ομάδα συνδικαλιστών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, το κλιμάκιο του επενδυτικού σχήματος που καταβάλλει 1,23 δισ. ευρώ για την απόκτησή τους επιχείρησε τη Δευτέρα

αλλά και την Τρίτη να πραγματοποιήσει προγραμματισμένη επίσκεψη στο πλαίσιο της συμφωνίας για την παραχώρηση των αεροδρομίων, αλλά βρέθηκε αντιμέτωπο με ομάδα περί των 30 συνδικαλιστών που του απαγόρευσε την είσοδο στο τμήμα αερολιμενικού ελέγχου, παρά το γεγονός πως ήταν εφοδιασμένο με τις απαραίτητες άδειες εισόδου.

Αξίζει να σημειωθεί πως για το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, όπως και για τα άλλα 13 αεροδρόμια, η κοινοπραξία Fraport AG - Slentel Ltd έχει διαμορφώσει συγκεκριμένα επενδυτικά και επιχειρησιακά σχέδια που προβλέπουν πλήθος ηλεκτρομηχανικών και κτιριακών παρεμβάσεων. Ειδικότερα, στην πρώτη φάση του σχεδίου για τη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αναδιάταξη και επέκταση του αεροσταθμού κατά 35.000 τ.μ., δομικές επισκευές στον διάδρομο και στον χώρο ελιγμών, παρεμβάσεις στον χώρο στάθμευσης με αύξηση της χωρητικότητάς του από 22 σε 28 αεροσκάφη και μελλοντικά δύο επιπλέον επεκτάσεις του αεροσταθμού κατά 100.000 τ.μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα