Fitch: Πολιτική κρίση και ανισορροπία στα οικονομικά των περιφερειών απειλούν την Ισπανία

Υψηλό δημόσιο χρέος, μη επίτευξη ισορροπίας στα δημοσιονομικά μεγέθη των περιφερειών και πολιτική αβεβαιότητα είναι ορισμένοι από τους παράγοντες που απειλούν την ισπανική οικονομία, όπως αναφέρει σε report του ο οίκος αξιολόγησης Fitch.

«Ένα ιστορικό πιο αποτελεσματικής εφαρμογής μέτρων δημοσιονομικής σταθερότητας θα ήταν θετικό για την δημοσιονομική αξιοπιστία της Ισπανίας» επισημαίνει ο Fitch.

«Η δημοσιονομική ολίσθηση των περιφερειών έναντι των στόχων της κεντρικής κυβέρνησης, όπως φαίνεται το 2015, καταδεικνύει την σημασία της διαρθρωτικής μεταρρύθμισης της περιφερειακής χρηματοδότησης» τονίζουν οι αναλυτές τους διεθνούς οίκου.

«Οι περικοπές δαπανών μπορεί να αντιμετωπίσουν αντίσταση από διάφορες περιφέρειες και μπορεί να αυξηθούν οι εντάσεις καθώς η κεντρική κυβέρνηση θα εισάγει επιπρόσθετους όρους για τις μεταφορές από το Περιφερειακό Ταμείο Ρευστότητας», προσθέτει ο οίκος, επαναφέροντας στο προσκήνιο και τις επιπλέον ανησυχίες που προκαλεί η συνεχιζόμενη πολιτική αβεβαιότητα και η αδυναμία σχηματισμού νέας κυβέρνησης.

Πάντως ο Fitch διατηρεί την αξιολόγηση ΒΒΒ+ με σταθερές προοπτικές για την ισπανική οικονομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα