Fed: Μειώνεται η πιθανότητα δεύτερης αύξησης επιτοκίων λόγω παγκόσμιων αγορών

H επικεφαλής της Fed, Janet Yellen και οι συνεργάτες της έχουν αυξήσει τις πιθανότητες αλλαγής πλεύσης της τακτικής τους για φέτος, και πιθανά μία επιβράδυνση των αυξήσεων των επιτοκίων, κάτι που καθιστά την πιθανότητα μίας τέτοιας αύξησης τον Μάρτιο λιγότερο πιθανή.

"H Fed βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής", ανέφερε ο Ryan Sweet, οικονομικός αναλυτής της

Moody's Analytics. "Θέλουν να δουν εάν η παγκόσμια οικονομία και οι αγορές θα επηρεάσουν την εγχώρια οικονομία".

Η συνάντηση αποτέλεσε μία δύσκολη -επικοινωνιακά- κατάσταση για την Federal Open Market Committee. Οι κεντρικοί τραπεζίτες των ΗΠΑ έπρεπε να παραδεχτούν πως μειώνεται η αναμενόμενη παγκόσμια ανάπτυξη, και πως κάτι τέτοιο έχει οδηγήσει σε ευρύ ξεπούλημα στις αγορές. Στο κάτω κάτω, έχουν περάσει μόλις έξι εβδομάδες μετά από την πρώτη αύξηση των επιτοκίων της Fed εδώ και σχεδόν μία δεκαετία.

Πρόκειται για ισχνή ανάκληση των δηλώσεών τους τον Δεκέμβριο όταν ανέφεραν πως τα ρίσκα ήταν "ισορροπημένα", ενώ αρκετοί οικονομολόγοι αναφέρουν πως μία επόμενη αύξηση τον Μάρτιο είναι, πια, λιγότερο πιθανή.

Από τη στιγμή της αύξησης αυτής οι οικονομικές αναφορές και οι χρηματοπιστωτικές αγορές έχουν δείξει αναμεμειγμένα στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν τα εν λόγω ρίσκα αλλά δεν υπάρχουν ακόμη συμπεράσματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα