Exxon Mobil: Αύξηση 25% στην κατανάλωση ενέργειας έως το 2040

Η ζήτηση ενέργειας θα αυξηθεί κατά 25% σε παγκόσμιο επίπεδο έως το 2040. Πρόκειται για αύξηση η οποία αντιστοιχεί με τη συνολική παραγωγή ενέργειας και καυσίμων των ΗΠΑ, όπως εκτιμά η Exxon Mobil.

Το πετρέλαιο θα διατηρήσει την κυρίαρχη θέση του μεταξύ των ενεργειακών πηγών, καθώς η αύξηση του πληθυσμού και η βελτίωση των συνθηκών

ζωής θα κατορθώσει να «διαγράψει» τις προσπάθειες περιορισμού στην κατανάλωση ενέργειας.
Η ζήτηση για φυσικό αέριο θα αυξηθεί περισσότερο απ' όλες τις άλλες μορφές ενέργειας και θα φθάσει στο 40%.

Η ζήτηση πετρελαίου θα ενισχυθεί 20% στα 112 εκατ. βαρέλια ημερησίως το 2040. Σημειώνεται ότι η Exxon Mobil χρησιμοποιεί ως βάση μέτρησης το έτος 2014, ενώ προσθέτει η αυξημένη παραγωγή θα προέλθει και από πηγές ενέργειας που θεωρούνται δύσκολες στην εξόρυξη.

Η Βενεζουέλα θα είναι ο μεγαλύτερος παραγωγούς πετρελαίου από αμμώδη πετρώματα (oil sands) εντός των επόμενων 10ετιών, εκτιμά η Exxon Mobil, ενώ η παραγωγή από αυτή τη μορφή πηγών ενέργειας θα διπλασιαστεί έως το 2040.

Κίνα και Ινδία θα είναι οι χώρες που θα καλύψουν το 50% της ζήτησης όλων των μορφών ενέργειας, ενώ ένα 30% θα καλυφθεί από Βραζιλία, Μεξικό, Ν. Αφρική, Νιγηρία, Αίγυπτο, Τουρκία, Σ. Αραβία, Ιράν, Ταϊλάνδη και Ινδονησία.

Η χρήση γαιάνθρακα από ενεργειακές μονάδες θα υποχωρήσει κατά 30% έως το 2040 από 40% που ήταν το 2014 και θα αντικατασταθεί από το φυσικό αέριο. Από αιολική και ηλιακή ενέργεια θα προέλθει το 10% της παγκόσμιας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, έναντι 4% που είναι αυτή τη στιγμή.

Keywords
Τυχαία Θέματα