Σκέφτονται να αναβάλουν το καρναβάλι της Βραζιλίας

Μία από τις πιο δημοφιλείς, αν όχι η πιο δημοφιλής εκδήλωση στην Βραζιλία είναι το καρναβάλι, για το οποίο οι Βραζιλιάνοι και οι Βραζιλιάνες προετοιμάζονται σκληρά για έναν ολόκληρο χρόνο.

Όμως το θρυλικό καρναβάλι του Ρίο κινδυνεύει, αφού τα οικονομικά του κράτους είναι σε άθλια κατάσταση και η κεντρική εξουσία ψάχνει τρόπους να δείξει στους επενδυτές πως είναι διατεθειμένη να κάνει τα πάντα για να προσελκύσει επενδύσεις,

με δημοσιεύματα να κάνουν λόγο ακόμα και για ακύρωσή του.

Η πτώση των τιμών του πετρελαίου, η ανεργία και η διαφθορά έχουν πλήξει την βραζιλιάνική οικονομία περισσότερο από ότι η οικονομική κρίση του 2008, την ώρα που η Βραζιλία θα έχει στις 5 Αυγούστου τα μάτια όλου του πλανήτη πάνω της καθώς διοργανώνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μπορεί τώρα η διοργάνωση Ολυμπιακών από την Βραζιλία να μοιάζει "τρέλα", όμως το 2009 που δόθηκαν οι Αγώνες στην χώρα, η οικονομία της Βραζιλίας κάλπαζε και τίποτα δεν προέβλεπε αυτό που ακολούθησε.

Ο προϋπολογισμός των αγώνων, ύψους 13 δισ. δολαρίων, αναμένεται να ξεπεραστεί κατά 500 εκατ., ενώ για να δώσει λύση στο αδιέξοδο μία από τους μεγάλους σπόσνορες των Ολυμπιακών, η Panasonic, αποφάσισε να προτείνει την χρηματοδότηση της τελετής έναρξης και λήξης.

Κατά την διάρκεια του Παγκόσμιου Κυπέλλου πάνω από 1 εκατ. πολίτες διαδήλωσαν στους δρόμους της χώρας για να διαμαρτυρηθούν, ζητώντας μεγαλύτερες δημόσιες δαπάνες σε παιδεία, υγεία και μεταφορές.

Την ίδια ώρα τα τρία μεγαλύτερα εξαγώγιμα εμπορεύματα της Βραζιλίας, σίδηρος, σόγια και πετρέλαιο, έχουν σημειώσει δραστική πτώση.

Μετά την επιβράδυνσης της οικονομίας της Κίνας, όπου η Βραζιλία εξάγει το 48% του σιδήρου της, έχουν μειωθεί οι εξαγωγές προς το Πεκίνο.

Η τιμή της σόγιας έχει σημειώσει πτώση 9% ενώ αυτή του αργού 5,3%.

Η ανεργία στην Βραζιλία έχει φτάσει το 7,5% ενώ ο πληθωρισμός έχει χτυπήσει το 9%.

Keywords
Τυχαία Θέματα