Euroxx: Στα τέλη Απριλίου η ολοκλήρωση της αξιολόγησης - Ποιες οι top pick μετοχές για το 2016

Η πρώτη αξιολόγηση θα κλείσει στα τέλη Απριλίου, εκτιμά η Euroxx Χρηματιστηριακή, στο βασικό της σενάριο, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει το β' μισό του 2016. Αυτό στη συνέχεια θα οδηγήσει στην ανάκαμψη της εταιρικής κερδοφορίας και στη συνέχεια θα καταστήσει τις ελληνικές μετοχές πιο ελκυστικές.

Σύμφωνα με την Euroxx οι ελληνικές μετοχές θα ανακάμψουν από τα τρέχοντα χαμηλά επίπεδα στα οποία βρίσκονται, με την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης και η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ελληνική

οικονομία και το πολιτικό σκηνικό θα επανέλθει.

Το ελληνικό χρηματιστήριο βρέθηκε το 2015 σε χαμηλό 4 ετών, με το spread των ελληνικών 10ετών ομολόγων να βρίσκεται περίπου στο 9,3%. Ιδιαίτερα μεγάλο πλήγμα δέχτηκαν οι τραπεζικές μετοχές οι οποίες έχασαν το 29% της αξίας τους και διαπραγματεύονται πλέον κατά 9%-39% κάτω από τις τιμές που διαμορφώθηκαν μετά την ανακεφαλαιοποίησή τους.

«Βλέπουμε ριμπάουντ στην χρηματιστηριακή αγορά το β' εξάμηνο του έτους, μετά την οριστικοποίηση των μέτρων για το χρέος, ωστόσο το πρώτο μισό του 2016 αναμένεται να παραμείνει ευμετάβλητο» υποστηρίζει η Euroxx.

Παρά την συγκρατημένη αισιοδοξία της η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι υπάρχουν ρίσκα που παραμονεύουν, όπως στην εφαρμογή των μέτρων εξαιτίας των πολιτικών περιορισμών, ωστόσο, όπως υποστηρίζει το Grexit δεν είναι πλέον ένα από αυτά.

Σύμφωνα πάντως με το χείριστο σενάριο, η παρατεταμένη καθυστέρηση ή ακόμα και η μη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, μπορεί να οδηγήσει σε παρατεταμένες πολιτικές αναταραχές, οι οποίες σε συνδυασμό με την έλλειψη κεφαλαίων και ρευστότητας μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη ύφεση.

Στα top picks της Euroxx περιλαμβάνονται μετοχές μετοχές με σταθερά θεμελιώδη και ελκυστικές αποδόσεις που άντεξαν στα capital controls.

Αυτές είναι οι ΟΤΕ, Jumbo, Folli Follie, Alpha Bank και Eurobank.

Keywords
Τυχαία Θέματα