Euroxx: Διατηρεί το O/W για Μυτιληναίο και Μέτκα - Αυξάνει τιμή - στόχο

Αύξηση της τιμής – στόχου της Μυτιληναίος στα 8,40 ευρώ (94% συνολική άνοδο) και διατήρηση στα 9 ευρώ για τη Μέτκα από τη Euroxx Χρηματιστηριακή, ύστερα από την συμφωνία της ΔΕΗ με την Αλουμίνιον της Ελλάδος, θυγατρική της Μυτιληναίος. Παράλληλα, διατηρεί τη σύσταση O/W για αμφότερερες τις μετοχές.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι, η Γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ

ενέκρινε μια μακροπρόθεσμη συμφωνία προμήθειας ρεύματος για την Αλουμίνιον – η οποία μειώνει την τιμή ανά μεγαβατώρα στα 31,6 ευρώ από 36,6 ευρώ προηγουμένως, ενώ παράλληλα υπάρχει μια επιβάρυνση 1,25 ανά μεγαβατώρα, εφόσον οι τιμές του Αλουμινίου αυξηθούν πάνω από τα 1800 δολάρια ανά τόνο.

Κατά την Euroxx, η συμφωνία βάζει τέλος σε μια μεγάλη διαμάχη με την ΔΕΗ και είναι επωφελής και για τις δυο πλευρές. Ιδιαίτερα για την Μυτιληναίος, η προτεινόμενη τιμή επαυξάνει την ορατότητα κερδών – προσθέτοντας 13 εκατ. ευρώ στο Ebidta – και επηρεάζει θετικά την αποτίμηση της εταιρείας. Όπως προσθέτει η Euroxx, τα περιθώρια κέρδους στο Αλουμίνιο, αλλά και η βελιτωμένη ενεργειακή παρουσία εξισορροπούν την μείωση κερδών στη Μέτκα. Πιο αναλυιτκά, όπως σημειώνει, το outlook για τα εκτιμώμενα κέρδη της περιόδου 2017-2018 είναι εξαιρετικό, με αποτέλεσμα να αυξάνει τις προηγούμενες προβλέψεις της για τα κέρδη EBITDA 2017-18 κατά 16-19%, ενώ τα εκτιμώμενα EBITDA σημειώνουν άνοδο 14% στα 266 εκατ. ευρώ (επιπλέον άνοδος 6% το 2018 στα 283 εκατ. ευρώ).

Σε ό,τι αφορά τη Μέτκα, πάντως, το γεμάτο προκλήσεις επιχειρησιακό περιβάλλον και τα αχηλότερα περιθώρια κέρδους διατηρούν σε χαμηλά επίπεδα τις εκτιμήσεις για τα κέρδη της περιόδου 2017-2018, με τις πωλήσεις να εκτιώμνται σε 410 εκατ. ευρώ και τα περιθώρια EBIT στο 13%, αρκετά κάτω από τον μ.ο. πωλήσεων 5ετίας και τα περιθώρια EBIT στα 680 εκατ. ευρώ και στο 15,8% αντιστοίχως.

Keywords
Τυχαία Θέματα