Eurobank: Νέα ψήφος εμπιστοσύνης από τον Wilbur Ross

Τι εκτίμησε ο γνωστός επενδυτής για την ελληνική οικονομία, αλλά και πώς σχολιάζει την οικονομική «εικόνα» της Eurobank

«Η Eurobank είναι ένας οργανισμός που τυγχάνει εξαιρετικά ορθής διαχείρισης, είναι πολύ καλά κεφαλαιοποιημένος, εξαιτίας και των «σφιχτών» μέτρων που έχει επιβάλει η ΕΚΤ αναφορικά με την ποιότητα των υπαρχόντων δανείων». Τα παραπάνω, προσφέροντας μία ακόμη ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική τράπεζα,

δήλωσε ο γνωστός επενδυτής Wilbur Ross.

Παράλληλα και αναφερόμενος στα οικονομικά μεγέθη του ελληνικού τραπεζικού ομίλου ο κ. Ross τόνισε ότι τα περιθώρια κερδών από τόκους, αλλά και οι προβλέψεις προ τόκων της τράπεζας είναι ικανοποιητικά, ενώ αποκλείει οποιαδήποτε αλλαγή στη διοίκηση της Eurobank.

«Υπήρξαν αλλαγές όταν εισήλθαν νέοι επενδυτές. Τα ηνία ανέλαβε ένας νέος διευθύνων σύμβουλος. Ως εκ τούτου έχουν υπάρξει αλλαγές και μάλιστα κάποιες εξ αυτών δεν έχουν συμβεί σε άλλες τράπεζες», δηλώνει ο κ. Ross.

Σε ό,τι αφορά την ελληνική οικονομία ο γνωστός επενδυτής υποστήριξε ότι «θα προχωρήσει μπροστά. Το μεγάλο ερωτηματικό είναι, όμως, εάν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα κατορθώσει να «περάσει» από το κοινοβούλιο τα νέα μέτρα ή εάν η κυβέρνησή του θα καταρρεύσει και τα μέτρα θα εφαρμοστούν από μία νέα κυβέρνηση».

Προσέθεσε ακόμη ότι «υπάρχει η γενική αίσθηση ότι θα τα καταφέρουν. Έχουν εφαρμόσει, ήδη, κάποιες μεταρρυθμίσεις και κανείς δεν συζητά πια για έξοδο από το ευρώ». Πάντως δεν θέλησε να απαντήσει σε ερώτηση εάν εξετάζει αύξηση ή μείωση του μεριδίου του στη Eurobank.

Keywords
Τυχαία Θέματα