Eurasia Group: Γιατί η Ε.Ε. κινδυνεύει με διάλυση το 2017

Η συνεχιζόμενη άνοδος των λαϊκιστικών δυνάμεων τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ αποτέλεσε το βασικό χαρακτηριστικό του 2016, όπως τόνισε ο Ίαν Μπρέμερ, πρόεδρος του Eurasia Group, μιλώντας στο CNBC.

Αυτό που μοιάζει να ανησυχεί περισσότερο τον κ. Μπρέμερ είναι το ενδεχόμενο η Ε.Ε. να... διαλυθεί το 2017. «Η οικονομική λειτουργία της Ε.Ε. μοιάζει να ταιριάζει τέλεια στους Γερμανούς, αλλά αυτό δεν ισχύει για την ευρωπαϊκή περιφέρεια», υπογραμμίζει,

ενώ θεωρεί ως «καμπανάκι» ακόμη και για την μέχρι πρότινος «άτρωτη» Άγκελα Μέρκελ, την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο. Σύμφωνα με τον κ. Μπρέμερ αυτή η επίθεση δημιουργεί ένα αρνητικό κλίμα για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες στη Γερμανία, γεγονός που μπορεί να στηρίξει τα αντιευρωπαϊκά και ακραία πολιτικά κόμματα στη χώρα.

Ένα ακόμη πρόβλημα για την Ευρώπη δεν είναι άλλο από το Brexit, με τον επικεφαλής του Eurasia Group να μην διστάζει να υποστηρίξει ότι «μπορεί να υπάρξουν ακόμη και πρόωρες εκλογές στη Βρετανία, πριν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε.»!

Keywords
Τυχαία Θέματα