Deutsche Βank: Υπερδιπλασιάστηκαν τα κέρδη το γ' τρίμηνο

Η γερμανική τράπεζα Deutsche Bank ανακοίνωσε ισχυρή αύξηση στα καθαρά κέρδη γ' τριμήνου, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, παρά τη σημαντική πτώση που καταγράφηκε στα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική.

Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 649 εκατ. ευρώ από 278 εκατ. ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, λόγω του χαμηλότερου λειτουργικού κόστους και των νομικών εξόδων και έναντι πρόβλεψης του Reuters

για 281 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα ήταν ελαφρώς χαμηλότερα από τις προβλέψεις του Reuters, στα 6,8 δισ. ευρώ έναντι εκτίμησης για 6,84 δισ.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας ανέφερε πως τα έξοδα εκτός τόκων μειώθηκαν 14% σε ετήσια βάση στα 5,66 δισ. ευρώ. Τα έσοδα τριμήνου μειώθηκαν κατά 9,6% στα 6,8 δισ. ευρώ, λόγω της πτώσης στις πωλήσεις και στα έσοδα από τη διαπραγμάτευση και τις χαμηλότερες προμήθειες από τις συμβουλευτικές υπηρεσίες.
Τα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική διαμορφώθηκαν χαμηλότερα 23% στα 3,5 δισ. ευρώ, λόγω των χαμηλότερων κατά 36% εσόδων από τις συναλλαγές σταθερού εισοδήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα