Μεικτά πρόσημα στην Ασία εν αναμονή της ΕΚΤ

Μεικτή η εικόνα σήμερα στις ασιατικές αγορές, μετά την πτώση της Wall σε χαμηλά δύο μηνών, ενώ οι επενδυτές αποτιμούν εταιρικά αποτελέσματα, αναμένοντας παράλληλα τη συνεδρίαση της ΕΚΤ.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei με κέρδη 0,15%, μετά το χθεσινό αρνητικό κλείσιμο με απώλειες 0,45% που έθεσε τέρμα στο 16ήμερο σερί ανοδικών συνεδριάσεων.

Στην κορεατική χερσόνησο, ο δείκτης Kospi με πτώση 0,40%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημείωσε κέρδη 0,18%.

Μεικτά πρόσημα κυριάρχησαν στις κινεζικές αγορές. Ο

Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, με πτώση 0,39%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημείωσε άνοδο 0,24%.

Κλειστό παρέμεινε το χρηματιστήριο της Ταϊλάνδης.

Στα εταιρικά νέα, μεγάλες εταιρείες, μεταξύ των οποίων SK Hynix, ANZ και OCBC, ανακοίνωσαν τα οικονομικά τους αποτελέσματα.

Η νοτιοκορεατική SK Hynix ανακοίνωσε αύξηση στα λειτουργικά κέρδη γ' τριμήνου κατά 415% σε σχέση με έναν χρόνο πριν. Τα κέρδη ανήλθαν σε 3,7 τρισ. γουόν, λίγο κάτω από πρόβλεψη του Reuters για 3,8 τρισ. γουόν. Η μετοχή σημείωσε απώλειες 1,22%.

Στη Σιγκαπούρη η τράπεζα OCBC ανακοίνωσε αύξηση στα καθαρά κέρδη γ' τριμήνου κατά 12% στο 1,06 δισ. δολάρια Σιγκαπούρης.

Στην Αυστραλία, η ANZ ανακοίνωσε αύξηση 12% στα καθαρά κέρδη για το οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, τα οποία διαμορφώθηκαν σε 6,41 δισ. δολάρια Αυστραλίας, έναντι πρόβλεψης του Reuters για 6,87δισ. H μετοχή της σημείωσε πτώση 1,34%.

Απώλειες 1,02% για τη μετοχή της Qantas που νωρίτερα έφτανε να χάνει και 7%, μετά την πρόβλεψή της για σημαντικές προκλήσεις στο β' εξάμηνο του έτους.

Οι διεθνείς αγορές στρέφουν την προσοχή τους στις αποφάσεις της ΕΚΤ που συνέρχεται σήμερα. Οι επενδυτές αναμένουν λεπτομέρειες σχετικά με τον σταδιακό τερματισμό του προγράμματος αγοράς ομολόγων, καθώς η απειλή του αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη έχει υποχωρήσει, άρα κρίνεται ότι η συγκυρία για την αλλαγή στη νομισματική πολιτική είναι κατάλληλη.

Ενόψει της συνεδρίασης, το ευρώ σημείωσε άνοδο στο 1,1827 δολ., ενώ υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα είχε υποχωρήσει σε χαμηλά σχεδόν δύο εβδομάδων.

Keywords
Τυχαία Θέματα