Deutsche Bank: Πέντε γραφήματα με τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει

Ο CEO της Deutsche Bank, John Cryan, βρίσκεται αντιμέτωπος με ολοένα και περισσότερα προβλήματα μετά από ένα χρόνο προσπαθειών για την "διάσωση" του γιγαντιαίου κολοσσού της Deutsche Bank.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης

των ΗΠΑ και η απαίτησή του για αποπληρωμή προστίμου 14 δισ. δολαρίων από την τράπεζα για τη διευθέτηση του σκανδάλου με τα mortgage-backed securities, ήταν και ο λόγος των ανησυχιών όσον αφορά την ικανότητα της εταιρείας να αντέξει το βάρος αυτό.

Ο τραπεζικός όμιλος βρίσκεται αντιμέτωπος με μία σωρεία προβλημάτων. Ιδού και πέντε γραφήματα τα οποία επιδεικνύουν μερικά από αυτά:

Η Deutsche Bank η οποία υποφέρει λόγω του τεράστιο νομικού κόστους, του μεγαλύτερου που έχει υποστεί ευρωπαϊκή τράπεζα, έχει θέσει αρκετά δισεκατομμύρια "στην άκρη" για την πιθανή αντιμετώπισή τους. Παρόλα αυτά, δεν αποδείχθηκαν αρκετά όταν ανακοινώθηκε το ποσό της τάξης των 14 δισ. δολαρίων.

Η Deutsche Bank δεν μπορεί να αυξήσει το κεφάλαιό της λόγω του αυξανόμενου νομικού κόστους και του κόστους αναδιάρθρωσης τα οποία πλήττουν την κερδοφορία της.

Ο Cryan προσπαθεί να βρει βοήθεια όσον αφορά την αύξηση του κεφαλαίου και της κερδοφορίας μέσω του "κλεισίματος" της "αυτοκρατορίας" αγοράς ομολόγων που είχε συνθέσει ο προκάτοχός του Anshu Jain. Η Deutsche Bank μελετά την πιθανότητα περιορισμού των υπηρεσιών της στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανόμενου και του τμήματος επενδύσεων.

Τον προηγούμενο Οκτώβριο ο Cryan ξεκίνησε την επιτάχυνση της σμίκρυνσης μονάδας που κατέχει ανεπιθύμητα assets, σκοπεύοντας να την κλείσει μέχρι το τέλος του 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα