Danone: Αυξήθηκαν οι πωλήσεις γ' τριμήνου

Αύξηση σημείωσαν οι πωλήσεις της γαλλικής εταιρείας τροφίμων Danone για το γ' τρίμηνο, λαμβάνοντας ώθηση από την αυξημένη ζήτηση για ορισμένα προϊόντα της στην Κίνα.

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις γ΄ τριμήνου σημείωσαν αύξηση 4,7% στα 6,45 δισ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Η Danone ανακοίνωσε ότι η αύξηση των πωλήσεων κατά 4,7% ήταν σε νέα συγκρίσιμη βάση, που περιλαμβάνει και την απόκτηση της WhiteWave από την εταιρεία,

και ότι η αύξηση των πωλήσεών της διαμορφώθηκε στο 17%.

Η Danone απέκτησε την WhiteWave νωρίτερα φέτος έναντι 8,81 δισ. ευρώ σε μια συμφωνία που υπερδιπλασίασε τις δραστηριότητές της στη Βόρεια Αμερική.

Η Danone ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις των βασικών γαλακτοκομικών της προϊόντων στη Βόρεια Αμερική μειώθηκαν 2,2% στο γ΄ τρίμηνο σε συγκρίσιμη βάση, συμπεριλαμβανομένης και μιας μείωσης κατά 2,7% στους όγκους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Danone, Emmanuel Faber, δήλωσε πως η ενοποίηση της WhiteWave βρίσκεται σε σωστή τροχιά και αρχίζει να φέρνει αποτελέσματα, και ότι η αύξηση των πωλήσεων γ΄ τριμήνου "αντανακλά την ισχύ" του χαρτοφυλακίου της Danone στα καταναλωτικά προϊόντα που εστιάζουν στην υγεία.

Η Danone επιβεβαίωσε το outlook για το 2017 και τόνισε πως αναμένει διψήφια αύξηση των κερδών ανά μετοχή, υψηλότερη του 12% σε σταθερό νόμισμα.

Επίσης στοχεύει σε συνολική αύξηση πωλήσεων μεταξύ 4%-5% για το 2020.

Keywords
Τυχαία Θέματα