Η αποκρυπτογράφηση των 6 πρώτων

του Κώστα Τσαούση

Τα ονόματα και οι τίτλοι των σχημάτων που θα συνδράμει με κεφάλαια το Equifund -, μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων με άμεσο εμπλεκόμενο στην αξιολόγηση και τη χρηματοδότησης Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (European Investment Fund/EIF)- είναι ήδη γνωστά. Η αποκρυπογράφηση για τα 6 σχήματα που έλαβαν το πράσινο φώς και προχωρούν έχοντας εξασφαλίσει και κεφάλαια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων τα 6 σχήματα που προχωρούν ήταν εκείνη του πρώτου γύρου αξιολόγησης

και έγκρισης. Θα υπάρξει και ένας δεύτερος γύρος όπου αναμένεται να περάσουν άλλα 4 (τουλάχιστον).

Εν αρχή, θα σημείωνα την παρουσία στους 6 της Μαρίας Σαρρή και της ομάδας των συνεργατών της ( όλοι προερχόμενοι από την Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος, με την Μαρία Σαρρή να έχει μια μεγάλη διθαδρομή στο χώρο της ελληνικής κεφαλαιαγοράς ως υψηλόβαθμο στέλεχος της πρώην Εμπορικής Τράπεζας) αλλά και της σύμπραξης των πανεπιστημιακών ( λέγε με Γιώργο Δουκίδη) με μια πλειάδα δυνατών επιχειρηματικών συμμετοχών ( Εθνική Τράπεζα, ΟΤΕ, Ιδρυμα Ωνάση, Viva). Πιο συγκεκριμένα, η Synergia Hellenic Growth Fund IV αναφέρεται ως «Generalist private equity fund focusing on lower mid-market investments in Greece», ενώ το UniFund AKES των πανεπιστημίων ( με συντονιστή το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) αν αφέρεται ως «accelerator fund focusing on pre-seed and seed stage high-tech companies in Greece».

Το σχήμα Elikonos 2 S.C.A. Sicar με τους μετόχους και τους διαχειριστές του να έχουν συμμετάσχει και στη γενιά των Jeremie Funds αναφέρεται ως «Generalist private equity fund focusing on lower mid-market investments in Greece». Η βάση του είναι ο πυρήνας του First Athens Corporate Finance. To Marathon Venture Capital Mutual Fund αποτελεί το νέο εγχείρημα με ηγέτες την δυάδα του Γιώργου Τζιραλή και Πάνου Παπαδόπουλου. Αναφέρεται ως « Venture capital fund focusing on seed stage ICT investments in Greece».

Το Venture Friends 400W Fund έχει την σφραγίδα του Απόστολου Αποστολάκη, του Γιώργου Δημόπουλου και του Στέφανου Κατσίμπα. Αναφέρεται ως «Venture capital fund focusing on seed and Series A stage technology companies in Greece».

Τέλος, το Metavallon Fund είναι γνωστή στην αγορά των startups εδώ και χρόνια με συνεπή και σταθερή πορεία και πολιτική. Αναφέρεται ως «accelerator fund focusing on pre-seed and seed stage ICT companies in Greece».

Keywords
Τυχαία Θέματα