Daimler: «Θυσιάζει» τα κέρδη στο βωμό της ανάπτυξης

Οι δαπάνες για μελλοντική ανάπτυξη θα έχουν προτεραιότητα έναντι των βραχυπρόθεσμων κερδών, αναφέρει η Daimler στο πλαίσιο των προβλέψεών της για τα κέρδη του 2017. Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι θα αυξήσει τις επιθετικές της επενδύσεις σε ηλεκτροκίνητα αυτοκινούμενα οχήματα.

Όπως είπε και ο CEO, Dieter Zetsche, «τα επόμενα χρόνια, επιθυμούμε να διαμορφώσουμε την αυτοκίνηση με ριζοσπαστικές καινοτομίες. Όποιος θέλει να δημιουργήσει το μέλλον της αυτοκίνησης χρειάζεται και οικονομική δύναμη και ικανότητα για καινοτομία», πρόσθεσε.

Στο

μεταξύ, η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε σήμερα αύξηση στα καθαρά κέρδη της κατά το τέταρτο τρίμηνο και εκτίμησε ότι κέρδη και πωλήσεις θα ενισχυθούν αυτό το χρόνο, κυρίως χάρη στη μέτρια ανάπτυξη της ζήτησης και μια ισχυροποιημένη θέση στην αγορά.

Η εταιρεία γνωστοποίησε ότι στο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν σε 2,15 δισ. ευρώ, δηλαδή κατά 19% από το 1,81 δισ. ευρώ που κατέγραψε την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 1% σε 41 δισ., από 40,4 δισ. ευρώ.

Τα κέρδη της μονάδας φορτηγών μειώθηκαν κατά 47% λόγω της χαμηλής ζήτησης στη Βόρεια Αμερική και του αυξανόμενου ανταγωνισμού στην Ευρώπη. Στόχος της συγκεκριμένης μονάδας είναι να περικόψει δαπάνες ύψους 400 εκατ. ευρώ την επόμενη διετία για να αυξηθεί η κερδοφορία.

Η μετοχή της Daimler σημείωσε έως και πτώση 4,2% . Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη δ' τριμήνου αυξήθηκαν κατά 3% στα 3,58 δισ. ευρώ, έναντι εκτίμησης για 3,74 δισ. ευρώ.

Η Daimler, η οποία το 2016 αναδείχθηκε κορυφαία κατασκευάστρια αυτοκινήτων πολυτελείας σε όρους πωλήσεων, τόνισε ότι θα διατηρήσει σταθερό το μέρισμα για την προηγούμενη χρονιά στα 3,25 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα