Daimler: «Πονοκέφαλος» για έναν... γυμνό μέτοχο

Ένα εντελώς διαφορετικό πρόβλημα αντιμετωπίζει η αυτοκινητοβιομηχανία Daimler αναφορικά με την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της. Ένας εξ αυτών, ο Diedrich Muller, γνωστός για την αναταραχή που έχει προκαλέσει σε αρκετές γενικές συνελεύσεις εταιρειών, όπως οι Allianz και Bayer, επιθυμεί να εμφανιστεί... «έτσι όπως τον γέννησε η μάνα του», όπως αναφέρει σε επιστολή του στην οποία ασκεί κριτική στη διοίκηση της Daimler γιατί δεν του το επιτρέπει.

«Είμαι ευτυχής που δεν αποφασίσατε να εμφανιστείτε με «ειδικό κουστούμι», από τη στιγμή που αυτό που εσείς θεωρείται ως «ειδικό κοστούμι» και αυτό που θεωρεί η πλειοψηφία των μετόχων είναι κάτι εντελώς διαφορετικό», αναφέρει στην απαντητική του επιστολή ο πρόεδρος της Daimler, Manfred Bischoff.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι γενικές συνελεύσεις μετόχων των γερμανικών εταιρειών μπορεί να αποδειχθούν πολύ... απολαυστικές, με δεδομένο ότι κάθε μέτοχος που είναι παρών μπορεί να θέσει ερωτήσεις στη διοίκηση. Πολλές φορές αυτό το δικαίωμα λαμβάνεται ως ευκαιρία για άσκηση σκληρής κριτικής, ενώ οι ακτιβιστές μέτοχοι μπορούν να μετατρέψουν μία γενική συνέλευση σε... ολονύκτια μάζωξη.

Άλλωστε στη γενική συνέλευση της Daimler, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, συμμετείχαν περί των 6.000 ατόμων.

Πέρυσι, δύο μέτοχοι της εταιρείας έπιασαν καυγά γιατί τα... λουκάνικα που υπήρχαν στον μπουφέ, ο οποίος πήρε τεράστιες διαστάσεις με αποτέλεσμα να κληθεί η αστυνομία για να υπάρξει επίλυση της διαμάχης.

Keywords
Τυχαία Θέματα