Το Brexit δεν τρόμαξε τις ευρωαγορές

Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσαν τη σημερινή συνεδρίαση οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες δεν φαίνεται να επηρεάστηκαν στο ελάχιστον από την ενεργοποίηση του Άρθρου 50 από τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, γεγονός που «ανοίγει τον δρόμο» για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κέρδη 0,33% για τον Euro Stoxx 600 στο επίπεδο των 378 μονάδων, με τους περισσότερους κλαδικούς δείκτες να κινούνται ανοδικά.

Σε υψηλό αρκετών ετών διαμορφώθηκε, ενδοσυνεδριακά ο DAX 30,

καθώς έφθασε στις 12.326 μονάδες, δηλαδή στο υψηλότερο σημείο του από τον Απρίλιο του 2015. Τελικώς ο γερμανικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,44% στις 12.203 μονάδες.

Στο 0,41% η άνοδος για τον FTSE 100 στις 7.373 μονάδες, ενώ 0,45% υψηλότερα κινήθηκε ο CAC 40 στις 5.069 μονάδες.

Στον αντίποδα σε αρνητική πορεία κινήθηκαν τα χρηματιστήρια της ευρωπαϊκής περιφέρειας, με τον ισπανικό ΙΒΕΧ 35 να υποχωρεί 0,21% στις 10.376 μονάδες, ενώ 0,26% χαμηλότερα κινήθηκε ο FTSE MIB φθάνοντας στο επίπεδο των 20.276 μονάδων.

Την καλύτερη πορεία ακολούθησαν οι μετοχές εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο τομέα παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, με κέρδη άνω του 1%. Μεταξύ αυτών ιδιαίτερα θετικά κινήθηκε ο τίτλος του London Stock Exchange με άνοδο 2,71% αλλά και του Deutsche Boerse με κέρδη 2,35%.

Σημειώνεται ότι οι αρχές ανταγωνισμού της Ε.Ε. δεν ενέκριναν τη συγχώνευση μεταξύ των δύο αγορών, κάτι, όμως, που ήταν αναμενόμενο, καθώς το LSE δεν είχε δεχθεί να προχωρήσει σε πώληση της μονάδας που διαθέτει στην Ιταλία.

Αντίθετα πιέσεις ασκήθηκαν στις τραπεζικές μετοχές, μετά και τις πιέσεις της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας προς Ε.Ε. και Βρετανία να επιταχύνουν τις διαδικασίες και να ξεκαθαρίσουν, εγκαίρως, τι ακριβώς θα ισχύει για τις τράπεζες, μετά το Brexit. Τις ισχυρότερες πιέσεις δέχθηκε ο τίτλος της σουηδικής τράπεζας SEB, καθώς έφθασε να υποχωρεί άνω του 5%.

Keywords
Τυχαία Θέματα