ChemChina: «Πράσινο φως» από ΕΕ για την εξαγορά της Syngenta

Η China National Chemical κέρδισε την έγκριση των ευρωπαϊκών αντιμονοπωλιακών αρχών σχετικά με τη συμφωνία εξαγοράς της ελβετικής εταιρείας φυτοφαρμάκων Syngenta, ύψους 43 δισ. δολαρίων. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά ξένης εταιρείας που έχει γίνει μέχρι τώρα από την Κίνα. Την Τρίτη, το deal είχε λάβει και την έγκριση των αμερικανικών αρχών.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, η έγκριση της ΕΕ αποτελεί προαπαιτούμενο για την προσφορά

της ChemChina να αποεπενδύσει ένα σημαντικό μέρος των δραστηριοτήτων της μονάδας της με την επωνυμία Adama, που δραστηριοποιείται στον τομέα των φυτοφαρμάκων.

«Σε όλες τις αγορές όπου παρατηρούνται προβληματικές αλληλοεπικαλύψεις, η ChemChina θα αποεπενδύσει είτε στην Adama ή στο project της Syngenta», αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η εξαγορά που είχε ανακοινωθεί έναν χρόνο πριν, είναι ένα εκ των τριών μεγάλων deals που θα μπορούσαν να αναμορφώσουν την παγκόσμια βιομηχανία αγροχημικών προϊόντων.

Η προσφορά της Dow Chemical να συγχωνευτεί με τη DuPont κέρδισε την έγκριση της Κομισιόν την περασμένη εβδομάδα, ενώ η Bayer ακόμα περιμένει για το πράσινο φως προκειμένου να προχωρήσει στην εξαγορά της Monsanto.

Εάν ευοδωθούν αυτά τα deal, οι μεγάλοι παίκτες της βιομηχανίας φυτοφαρμάκων, θα μειωθούν από έξι σε τρεις υπερ-κολοσσούς: έναν αμερικανικό, έναν γερμανικό και έναν κινεζικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα