CNBC: Ομιλία-παρακαταθήκη θα εκφωνήσει ο Ομπάμα από την Αθήνα

Ως μία ύστατη προσπάθεια του Μπαράκ Ομπάμα να καθησυχαστούν οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι των ΗΠΑ, χαρακτηρίζει το ταξίδι του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου σε Ελλάδα και ακολούθως σε Γερμανία το CNBC σε πρωτοσέλιδο άρθρο του.

«Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους με τον Έλληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Ομπάμα ευχαρίστησε, εκ μέρους των Αμερικανών, τον Έλληνα

ομόλογό του και τον ελληνικό λαό για τη φιλοξενία του και για τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Τόνισε τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών και υπογράμμισε την ανάγκη περαιτέρω συνεργασίας για αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Επανέλαβε τη δέσμευσή του να βοηθήσει την Ελλάδα με την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει αλλά προσέθεσε ότι η χώρα είναι ακόμη αρκετά μακριά προκειμένου να εξέλθει από αυτήν», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα του αμερικανικού ΜΜΕ.

Το CNBC τονίζει στο δημοσίευμά του ότι ο κ. Ομπάμα παρέμεινε απόλυτα σταθερός στις θέσεις των ΗΠΑ αναφορικά με την ανάγκη αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, κάτι το οποίο τόνισε και στις δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Ομιλία-σταθμός;

Σύμφωνα, πάντα, με το CNBC ο κ. Ομπάμα επιθυμούσε διακαώς να μιλήσει στην Πνύκα, κάτι το οποίο τελικώς δεν κατέστη δυνατό για λόγους ασφαλείας και τελικώς θα εκφωνήσει την ομιλία του στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Μάλιστα το αμερικανικό δίκτυο υποστηρίζει ότι «στελέχη του Λευκού Οίκου αποκαλύπτουν ότι ο Μπ. Ομπάμα έχει στόχο να εκφωνήσει μία «ομιλία-παρακαταθήκη» ανάλογης «αξίας» με την αντίστοιχη του Τζον Φ. Κένεντι στο Βερολίνο στις 26 Ιουνίου 1963». Η ομιλία του κ. Ομπάμα θα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων: από την προσφυγική κρίση και το Κυπριακό έως την ανάγκη να υπάρξει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και στήριξη των δομικών μεταρρυθμίσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα