ICAP Group: Πραγματοποιήθηκε το 9ο Συνέδριο Διαχείρισης Πιστωτικού Κινδύνου

Η αξιοποίηση της πληθώρας δεδομένων που έχουν στη διάθεσή τους οι επαγγελματίες του χώρου του Πιστωτικού Κινδύνου, η αποτελεσματικότητα των σημερινών πρακτικών διαχείρισης πιστωτικού κινδύνου, η αξία του πιστωτικού προφίλ πελάτη στις πωλήσεις καθώς και η ανάγκη άμεσης ενημέρωσης των πελατών με χρήση εξελιγμένων εφαρμογών αλλά και η αποτύπωση της υπάρχουσας οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα και διεθνώς με έμφαση στην πρόβλεψη αναπάντεχων γεγονότων ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στο 9ο Συνέδριο Διαχείρισης Πιστωτικού Κινδύνου

του Ομίλου ICAP.

Πραγματοποιήθηκαν ομιλίες και τοποθετήσεις από στελέχη των εταιρειών Eurobank Group, Fitch Ratings, Dun & Bradstreet, IBM Ελλάδος, WIND Hellas, Siemens AG, ΣΙΔΜΑ Group, ISS Facilities Services, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε., ICAP Group, αλλά και από τον τέως Υπουργό Οικονομικών, και καθηγητή στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής, στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, κ. Γκίκα Χαρδούβελη.

Με τη συμμετοχή 320 Ανωτέρων Στελεχών οικονομικών υπηρεσιών και πιστωτικού ελέγχου και με κύριο θέμα την αποτελεσματική διαχείριση του πιστωτικού ρίσκου με στόχο να καλυφθούν οι ιδιαίτερες ανάγκες του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου, όπως καθορίζονται από τις συνθήκες οικονομικής αστάθειας που διάγουμε, πραγματοποιήθηκε το 9ο Συνέδριο Διαχείρισης Πιστωτικού Κινδύνου από την ICAP Group υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Το Συνέδριο άνοιξε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ICAP, Νικήτας Κωνσταντέλλος με παρουσίαση καίριων στοιχείων της Ελληνικής Οικονομίας και των επιπτώσεις της κρίσης στο σύνολο των επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Αίσθηση προκάλεσε η επισήμανση, με βάση τα δεδομένα της ICAP Databank, ότι το ισοζύγιο μεταξύ των ιδρύσεων και των διαγραφών επιχειρήσεων είναι αρνητικό, καθώς και ο δείκτης που αφορά στο Καθαρό Περιθώριο Κέρδους κυμαίνεται σε θετικά επίπεδα. Η ομιλία συνεχίστηκε με παρουσίαση χρήσιμων ευρημάτων, που προκύπτουν από το Trade Exchange Program της ICAP, όπως η συνεχιζόμενη τάση των επιχειρήσεων να μειώνουν του όρους πίστωσης με τους οποίους συναλλάσσονται. Τέλος, θέλοντας να δώσει το στίγμα της σημερινής κατάστασης, ο κ. Κωνσταντέλλος ανέφερε ότι η ομαλή ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με συμμετοχή και ιδιωτικών κεφαλαίων αποτελεί την κύρια προϋπόθεση για την ουσιαστική αποκατάσταση της ρευστότητας και, εν τέλει, για την επαναφορά των ομαλών συνθηκών λειτουργίας της αγοράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα