Briq Properties: Οδεύει στο ΧΑ με χαρτοφυλάκιο ακινήτων 24 εκατ. ευρώ

Της Στεφανίας Σούκη

Με ένα χαρτοφυλάκιο αξίας 24 εκατ. ευρώ παίρνει το δρόμο για το Χρηματιστήριο η Briq Properties του ομίλου Quest.

Για το τρέχον έτος, η εταιρεία σκοπεύει να προχωρήσει σε περαιτέρω επενδύσεις σε ακίνητα, ώστε να επιτύχει μεγαλύτερη διασπορά ως προς τους μισθωτές της που περιορίζονται μέχρι στιγμής στις εταιρείες του ομίλου Quest. «Προτεραιότητα της εταιρείας

για το 2017 είναι η αύξηση των μεγεθών της και η ανάπτυξη εργασιών μέσω νέων επενδύσεων σε επαγγελματικά ακίνητα υψηλών προδιαγραφών τα οποία τηρούν τις προδιαγραφές ενεργειακής απόδοσης», αναφέρει χαρακτηριστικά στο μήνυμά της προς τους μετόχους η διοίκηση, με επικεφαλής την κ. Αννα Αποστολίδου.

Σημειωτέον ότι στο τέλος του 2016 οι επενδύσεις σε ακίνητα της εταιρείας περιλάμβαναν επτά ακίνητα, αποτελούμενα από τέσσερα κτίρια γραφείων και τρία κτίρια αποθηκευτικών χώρων (logistics), που βρίσκονται στην περιφέρεια της Αττικής, με μία εύλογη αξία ύψους 24,1 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδα από μισθώματα της εταιρείας, με ισχύ από τις 21.10.2016 έως το τέλος του έτους ανήλθαν σε 392 χιλ. ευρώ, ενώ στο τέλος Δεκεμβρίου του 2016, τα ετησιοποιημένα έσοδα από μισθώματα ανήλθαν σε 1,87 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη προ Φόρων, Τόκων, Αποσβέσεων και Επενδυτικών δραστηριοτήτων (EBITDA) ανήλθαν σε ζημίες ύψους 407 χιλ. ευρώ κι επιβαρύνθηκαν με τα έξοδα ίδρυσης, αλλά και την απομείωση της αξίας των ακινήτων ύψους 568 χιλ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα