Brexit και τράπεζες ανεβάζουν τις ευρωαγορές

Σε θετικό έδαφος κινούνται από το άνοιγμα οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά την πρόοδο που σημειώθηκε το πρωί στις συνομιλίες για το Brexit σε κρίσιμα θέματα που μπλόκαραν μέχρι τώρα τη διαπραγμάτευση, δίνοντας έτσι το πράσινο φως για την έναρξη της β' φάσης των συνομιλιών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 πριν λίγο σημείωνε άνοδο 0,82% με τους μεγαλύτερους δείκτες σε θετικό έδαφος.

Ο FTSE100 +0,20%, o DAX +1,08%, o CAC40 +0,61%, o FTSE MIB +1,16%, o IBEX35 +0,91%

Σημαντική

ώθηση δίνουν και οι μετοχές του τραπεζικού δείκτη που σημειώνει κέρδη άνω του 2% μετά την υπογραφή της πολυαναμενόμενης συμφωνίας που αφορά το τελευταίο κομμάτι για τη Βασιλεία ΙΙΙ. Η συμφωνία αποτελεί έναν συμβιβασμό μεταξύ των αμερικανικών και των ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών για τα κεφαλαιακά επίπεδα και τις μετρήσεις του ρίσκου για τον τραπεζικό κλάδο.

Οι μετοχές των Danske Bank, Lloyds και Societe Generale σημείωσαν άνοδο άνω του 2,5% μετά την είδηση.

Οι μετοχές του τομέα πρώτων υλών που έχει μεγάλη έκθεση στην Κίνα, επίσης σημειώνουν άνοδο άνω του 1%. Η σημαντική άνοδος για το σιδηρομετάλλευμα στο Πεκίνο και οι εισαγωγές άνθρακα φαίνεται ότι προκάλεσαν κάμψη στις τιμές των εμπορευμάτων. Η Νο1 χαλυβουργική στον κόσμο ArcelorMittal, σημείωσε άνοδο 1% το πρωί.

Βουτιά 32% γα τη νοτιοαφρικανική εταιρεία λιανικής Steinhoff μετά την υποβάθμισή της από τη Moody's στην κατηγορία "junk". Η εταιρεία έχει χάσει πάνω από το 80% της αξίας της – ή ι πάνω από 12 δισ. δολ. της αγοραίας αξίας της , από τότε που αποκαλύφθηκαν λογιστικές παρατυπίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα