Aνοδος στις ασιατικές αγορές με ώθηση από τα μάκρο

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές, μετά την ενίσχυση των αμερικανικών μετοχών, την ώρα που οι επενδυτές αναμένουν εξελίξεις στο θέμα της φορολογικής μεταρρύθμισης στις ΗΠΑ. Παράλληλα, οι αγορές αποτιμούν τα καλύτερα του αναμενόμενου οικονομικά στοιχεία από Κίνα και Ιαπωνία, με την πρώτη να καταγράφει σημαντική ενίσχυση του εμπορικού ισοζυγίου και τη δεύτερη να εμφανίζει ανάπτυξη υψηλότερη των αρχικών εκτιμήσεων κατά το γ΄ τρίμηνο.

Την ίδια ώρα, το bitcoin

αναρριχήθηκε πάνω από τα 19.000 δολάρια, για να υποχωρήσει όμως αργότερα.

Στο ταμπλό ο ιαπωνικός Nikkei με άνοδο 1,16%, κάνοντας ριμπάουντ από τις απώλειες 2% την Τετάρτη. Υποστήριξη πρόσφερε και το γεν, που διαπραγματεύεται στο 113 έναντι του δολαρίου. Κέρδη σημείωσαν οι τομείς τεχνολογίας και ο χρηματοοικονομικός κλάδος.

Το ιαπωνικό ΑΕΠ αναθεωρήθηκε προς τα πάνω στο 2,5% για το γ' τρίμηνο, έναντι εκτίμησης για 1,4%. Σε τριμηνιαία βάση, οι οικονομία αναπτύχθηκε κατά 0,6%, έναντι πρόβλεψης για 0,4%. Μετά την ανακοίνωση των στοιχείων το δολάριο έφτασε στα 113,33 γεν.

Στην κορεατική χερσόνησο, ο δείκτης Κospi με άνοδο 0,3%, καθώς τα κέρδη στις μετοχές τεχνολογίας αντιστάθμισαν τις απώλειες στις αυτοκινητοβιομηχανίες και τον κλάδο μεταποίησης.

Η Samsung Electronics και η SK Hynix με άνοδο 2,48% και 2,76% αντίστοιχα. Απώλειες 2,48% για τη Hyundai Motor και 0,3% για τη χαλυβουργική Posco.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 με άνοδο 0,26% καθώς οι μετοχές που σχετίζονται με εταρείες ενέργειας σημείωσαν άνοδο χάρη στις τιμές του πετρελαίου που διατηρήθηκαν σταθερές, μετά από την άνοδο 1% που κατέγραψαν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Στην Κίνα, άνοδο σημείωσαν οι δείκτες με τον Shanghai Composite να ενισχύεται 0,21% και τον Shenzhen Composite κατά 0,84%.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng ενισχύθηκε κατά 0,87%.

Οι κινεζικές εξαγωγές σε όρους δολαρίου αυξήθηκαν κατά 12,3% τον Νοέμβριο σε σχέση με έναν χρόνο πριν, υπερβαίνοντας σημαντικά τις εκτιμήσεις του Reuters για αύξηση 5%. Αντίστοιχα, οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 17,7%, έναντι πρόβλεψης για 11,3%.

Keywords
Τυχαία Θέματα