BofA ML: «Έκρηξη» επενδυτικής αισιοδοξίας

Η αισιοδοξία των επενδυτών έχει φθάσει στο υψηλότερο επίπεδο από το 2011, κυρίως εξαιτίας της αλλαγής εξουσίας στις ΗΠΑ, όπως τουλάχιστον υποδεικνύει η μηνιαία έρευνα της Bank of America Merrill Lynch.

Σύμφωνα με αυτή, το 23% των επενδυτών θεωρούν ότι θα υπάρξει «έκρηξη» στην παγκόσμια οικονομία, ενώ το ποσοστό αυτών που δηλώνουν απαισιόδοξοι, εκτιμώντας ότι η ανάπτυξης θα είναι αμελητέα εντός του επόμενου 12μηνου έχει υποχωρήσει

σχεδόν κατά 50% και έχει φθάσει στο 43%.

Η αισιοδοξία αυτή καταφθάνει εξαιτίας τόσο της πεποίθησης ότι η παγκόσμια οικονομία θα ανακάμψει, όσο και των υποσχέσεων του Ντ. Τραμπ για μείωση φόρων, αύξηση των δημόσιων δαπανών και χαλάρωση των ελεγκτικών μηχανισμών, τρία στοιχεία τα οποία μπορούν να στηρίξουν την επιχειρηματική κερδοφορία.

«Η αισιοδοξία για τη μακροοικονομική εικόνα αυξάνει», τονίζει η ομάδα που πραγματοποίησε την έρευνα, με επικεφαλής των Michael Hartnett, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της Bank of America Merrill Lynch.

Σημειώνεται ότι στην έρευνα της αμερικανικής τράπεζας συμμετέχουν διαχειριστές κεφαλαίων που δραστηριοποιούνται σε όλη την υφήλιο, ενώ αυτή πραγματοποιήθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου. Οι συμμετέχοντες διαχειρίζονται κεφάλαια που αγγίζουν τα 630 δισ. δολάρια.

Φυσικά οι διαχειριστές δεν παραγνωρίζουν ότι υπάρχουν κίνδυνοι. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται οι εκλογικές διαδικασίες στην Ευρώπη, ο κίνδυνος ενός παγκόσμιο εμπορικού πολέμου αλλά και μία κατάρρευση της αγοράς ομολόγων.

Keywords
Αναζητήσεις
bofaml
Τυχαία Θέματα