Οριακές διακυμάνσεις στη Wall Street

Σταθεροποίηση μετά το ράλι για την αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να προσπαθούν να εξάγουν όσο το δυνατόν πιο ασφαλή συμπεράσματα από την κατάθεση της προέδρου της Fed στην Οικονομική Επιτροπή του αμερικανικού κογκρέσου.

Η κυρία Γέλεν ξεκαθάρισε ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ είναι έτοιμη να προχωρήσει σε νέες αυξήσεις επιτοκίων εντός των επόμενων μηνών, βασιζόμενη στη θετική πορεία συγκεκριμένων

μεγεθών της αμερικανικής οικονομίας και κυρίως την πορεία της αγοράς εργασίας, του πληθωρισμού αλλά και της κατανάλωσης.

Πτώση 0,09% για τον Dow Jones στις 20.393 μονάδες, με τον S&P 500 να υποχωρεί 0,12% στις 2.325 μονάδες και τον Nasdaq να κινείται 0,11% χαμηλότερα στις 5.757 μονάδες.

«Όλοι ανέμεναν ότι η κυρία Γέλεν θα ήταν ελαφρώς... επιθετική. Άλλωστε η ίδια εκτιμά ότι η αγορά βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα και τα οικονομικά δεδομένα βελτιώνονται, ως εκ τούτου έχει κάθε λόγο να είναι επιθετική», εκτιμά ο Adam Sarhan, επικεφαλής της 50 Park Investments.

Ανοδική κίνηση για τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, μετά τις δηλώσεις της κυρίας Γέλεν, με αυτή του 10ετούς να φθάνει στο 2,48% και του 2ετούς να διαμορφώνεται στο 1,25%.
Αντιστροφή τάσεων για το δολάριο, το οποίο «διέγραψε» τις αρχικές του απώλειες, με το ευρώ να φθάνει στο 1,058 δολ. και το δολάριο να διαμορφώνεται κοντά στα 114 γεν.

Keywords
Τυχαία Θέματα