Bob Diamond: Τα μικρά διαμαντάκια

Στις 27 Ιουλίου ο Bob Diamond -Robert Edward "Bob" Diamond, Jr.- θα έχει την άνεση να σβήσει 66 κεράκια με τη μία – σαν μια απάντηση σε όλους όσοι πίστεψαν ότι η απομάκρυνση του από το πηδάλιο της βρετανικής τράπεζας Barclays Plc θα τον έστελνε στα ...αζήτητα της αγοράς.

Αλλά, ο Diamond επέστρεψε και όλα δείχνουν ότι επέστρεψε για τα καλά! Η κίνηση του

να εξαγοράσει μέσω του οχήματος της Atlas Merchant Capital – σε συνεργασία με την Καταριανή επενδυτική τράπεζα QInvest μια από τις παλαιότερες χρηματιστηριακές φίρμες της βρετανικής πρωτεύουσας την Panmure Gordon πιστοποιεί ότι η επιστροφή του στο Σίτι κάθε άλλο παρά διακριτικά γίνεται.

Ο 66χρονος Diamond όπως μπορούν να διαβεβαιώσουν φίλοι αλλά και αντίπαλοι κάθε άλλο παρά «καλό παιδί» είναι...Ενίοτε, λειτουργεί και ως βότσαλο στη λίμνη. Πάντοτε, όμως, έχει πλήρη συνείδηση ενός οδικού χάρτη αλλά και μια πυξίδα στο σακίδιο πλάτης. Όπως και επί ημερών μας όταν δηλώνει εν γνώσει των συνεπειών του Νόμου ότι ο θησαυρός βρίσκεται στις μικρές τράπεζες της Ευρώπης. Και η επιλογή του αυτή έχει να κάνει με το ρυθμιστικό πλαίσιο και τις επιταγές των εποπτικών αρχών που κατά τον ίδιο κάνουν σχεδόν απαγορευτική την ενασχόληση με τις μεγάλες τράπεζες.

Το μικρό μέγεθος λοιπόν που κάνει την διαφορά. Και ο Diamond τουλάχιστον σε αυτό ήταν συνεπής. Η Credicom που εξαγόρασε στην χώρα μας είναι μια μικρή τράπεζα.

Keywords
Τυχαία Θέματα