BP: Ξεπερνά τις προβλέψεις για τα κέρδη – Ξεκινά επαναγορά μετοχών

Ο πετρελαϊκός κολοσσός BP υπερέβη τις προβλέψεις των αναλυτών σε ό,τι αφορά τα κέρδη γ' τριμήνου, γεγονός που υπογραμμίζει τη βελτιούμενη εικόνα μιας βιομηχανίας που πρόσφατα υπέστη μια από τις μεγαλύτερες πτώσεις των τελευταίων δεκαετιών.

Πιο αναλυτικά, τα υφιστάμενα κέρδη από κόστη αντικατάστασης, που χρησιμοποιούνται ως δείκτης για τα καθαρά κέρδη, διαμορφώθηκαν σε $1,865 δισ. στο γ' τρίμηνο έναντι πρόβλεψης του Reuters για $1,588 δισ.

Τα έσοδα ανήλθαν σε $60,808 εκατ., έναντι $48,043 εκατ. την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η

βρετανική εταιρεία ανακοίνωσε ακόμα ότι θα επαναγοράσει μετοχές το επόμενο τρίμηνο με στόχο να προσπαθήσει να μειώσει τον αντίκτυπο από το πρόγραμμα διανομής μελλοντικού μερίσματος. Αυτό χρησιμοποιείται όταν τα αποθέματα ρευστού μιας εταιρείας μετατρέπονται σε νέες μετοχές. Η επαναγορά μετοχών μπορεί να αυξήσει την τιμή των μετοχών που απομένουν, καθώς θα υπάρχουν λιγότερες μετοχές σε κυκλοφορία.

«Υπάρχει χώρος για περαιτέρω βελτίωση και θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε τη βιώσιμη ελεύθερη ταμειακή ροή και τη διανομή μερισμάτων στους μετόχους μας», ανέφερε ο CEO της BP, Bob Dudley.

Keywords
Τυχαία Θέματα