Attica: Αύξηση πωλήσεων 6% το 2016 και νέες επενδύσεις

Αύξηση πωλήσεων κατά 6% εμφάνισε το 2016 η εταιρεία Αττικα Πολυκαταστήματα, ενώ αναμένει αυξημένη κερδοφορία κατά 10% για το ίδιο έτος. Παράλληλα, ανακοίνωσε επενδύσεις ύψους 8 εκατ. ευρώ για φέτος.

Οι καθαρές πωλήσεις έφθασαν τα 167 εκατ. ευρώ ενώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας, τα κέρδη προ φόρων θα ξεπεράσουν τα 11,5 εκατ. ευρώ.

Για το 2017 η Attica

προγραμματίζει νέες επενδύσεις περίπου 8 εκατ. ευρώ που αφορούν κυρίως στην ολοκλήρωση της ανακαίνισης του πολυκαταστήματος Attica στο City Link, στην εγκατάσταση και λειτουργία του νέου μηχανογραφικού συστήματος SAP, τη δημιουργία νέου καταστήματος 300τ.μ. στο Golden Hall και μικρότερες ανακαινίσεις σε όλα τα πολυκαταστήματα. Οι νέες επενδύσεις θα αυτοχρηματοδοτηθούν καθώς, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εταιρία διατηρεί μηδενικό τραπεζικό δανεισμό και υψηλά ταμειακά διαθέσιμα.

Οι επενδύσεις αυτές αφορούν σε ευκαιρίες νέων επιχειρηματικών κλάδων, είτε σε επίπεδο προϊόντων είτε σε απασχολούμενων χώρων.

Μέσα στο 2016 ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων στα πολυκαταστήματα Attica αυξήθηκε σε 2.600 ενώ από την αρχή της ίδρυσης της εταιρείας, το 2005, έχει προχωρήσει σε επενδύσεις άνω των 70 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα