American Hellenic Hull: Ασφάλισε 1.000 πλοία σε 6 μήνες

Με στόχο να καθιερωθεί στο διεθνές επιχειρηματικό στερέωμα η ναυτασφαλιστική εταιρεία American Hellenic Hull (AHHIC), η οποία πληροί τις προϋποθέσεις φερεγγυότητας της ευρωπαϊκής οδηγίας Solvency II, συνεχίζει την πορεία της, έχοντας ήδη από τους πρώτους έξι μήνες λειτουργίας της ασφαλίσει περισσότερα από 1.000 πλοία.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τα αποτελέσματά της για το πρώτο 6μηνο λειτουργίας της, στις αγορές του

Πειραιά και του Λονδίνου, στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά και στο πρώην Λιμεναρχείο Trinity House, με πάνω από 500 συμμετέχοντες

Ειδικότερα:

• Η American Hellenic αξιολογείται χρηματοοικονομικά ως ισοδύναμη βαθμίδας BBB έχοντας καλύψει τις κεφαλαιακές ανάγκες της οδηγίας κατά 211%.

• Η American Hellenic ενημέρωσε τους εκπροσώπους της αγοράς στο Λονδίνο και τον Πειραιά για τους απόλυτα διαφανείς και αυστηρούς κανόνες διακυβέρνησής της καθώς και για την εμπορική στρατηγική της.

«Αδειοδοτήθηκε υπό το καθεστώς Solvency-II στις 24 Ιουνίου 2016 και καθιερώνεται στο διεθνές ασφαλιστικό στερέωμα, έχοντας ασφαλισμένα περισσότερα από 1.000 πλοία από την ευρωπαϊκή, την αμερικανική και την ασιατική αγορά» επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος, Ηλίας Τσακίρης.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της American Hellenic, Βίνσεντ Σολαρίνο δήλωσε: «Είναι μια στιγμή υπερηφάνειας για το American Club και είμαι στην ευχάριστη θέση να δηλώσω ότι η American Hellenic αποδίδει πολύ καλύτερα απ' ότι αναμενόταν».

Η πορεία της εταιρείας είναι η εξής:

I. Αξιολογείται ως ισοδύναμη βαθμίδας BBB
II. Στοχεύει σε χρηματοοικονομική αξιολόγηση από διεθνή Οίκο,
III. Απολαμβάνει δείκτη φερεγγυότητας 211%
IV. Αναλαμβάνει κινδύνους σκάφους και μηχανής (Hull and Machinery) έως $10 εκ. ανά κίνδυνο και πολέμου έως $50 εκ. ανά κίνδυνο
V. Καλύπτεται από ένα ισχυρό πάνελ αντασφαλιστών διαμέσου των Guy Carpenter στο Ηνωμένο Βασίλειο

O Ηλίας Τσακίρης δήλωσε: «Στην American Hellenic θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά, ώστε η εταιρεία να στέκεται δίπλα στους πλοιοκτήτες και τους ασφαλειομεσίτες σε αυτούς τους ευμετάβολους για την αγορά καιρούς, προσφέροντας άριστη εξυπηρέτηση και αξιόπιστη ασφαλιστική κάλυψη με μια διαρκώς αυξανόμενη διεθνή παρουσία και τις αμοιβαία επωφελείς συνεργίες για όλους».

Η American Hellenic Hull είναι ιδιωτική ναυτασφαλιστική εταιρεία, η οποία καλύπτει κινδύνους Σκάφους & Μηχανής. Ανήκει κατά 100% και υποστηρίζεται οικονομικά από το American P&I Club, ενώ αποκλειστική διαχειρίστριά της είναι η Hellenic Hull Management (HMA) Limited. Η εταιρεία είναι εγγεγραμμένη και εδρεύει στη Λεμεσό , με γραφεία, επίσης, σε Πειραιά, Νέα Υόρκη, Χιούστον, Λονδίνο, Σαγκάη και Χονγκ Κονγκ.

Οι δραστηριότητές της ξεκίνησαν την 1η Ιουλίου 2016. Είναι η πρώτη ναυτασφαλιστική εταιρεία η οποία αδειοδοτήθηκε στην Κύπρο υπό τις απαιτήσεις του καθεστώτος Φερεγγυότητα II (Solvency II). Σύμφωνα με αυτό, η απαίτηση κεφαλαίου φερεγγυότητας ορίζεται ως το οικονομικό κεφάλαιο που πρέπει να διαθέτουν οι ασφαλιστικές και αντασφαλιστικές επιχειρήσεις ώστε να εξασφαλισθεί ότι η πτώχευση θα επέρχεται το πολύ μια φορά στις 200 περιπτώσεις ή, εναλλακτικά, ότι οι επιχειρήσεις αυτές θα εξακολουθήσουν να είναι σε θέση, με πιθανότητα τουλάχιστον 99,5%, να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους προς τους αντισυμβαλλομένους και τους δικαιούχους για τους επόμενους 12 μήνες.

Η American Hellenic πέρασε με επιτυχία όλα τα επιπρόσθετα χρηματοοικονομικά και λειτουργικά στρες τεστ που απαιτούνται από το καθεστώς του Solvency II και κατέχει οικονομικό κεφάλαιο για να ανταποκριθεί στις αναμενόμενες υποχρεώσεις της προς τους αντισυμβαλλομένους και τους δικαιούχους για τους επόμενους 36 μήνες, εξασφαλίζοντας έτσι ένα τριπλό επίπεδο προστασίας στους ασφαλισμένους της.

Keywords
Τυχαία Θέματα