Akzo Nobel: Κλάδος ελαίας στους μετόχους μετά το θρίλερ με την PPG

Η ολλανδική εταιρεία χρωμάτων που σχεδιάζει εδώ και καιρό τον διαχωρισμό της στα δύο, κάνει τώρα βήματα να επανορθώσει τις σχέσεις της με τους μετόχους μετά τη σκληρή μάχη που έδωσε σε τρία μέτωπα: τη διαμάχη της με τον ακτιβιστή επενδυτή Elliott Management Corp, τις αλλεπάλληλες προσφορές εξαγοράς από την αμερικανική αντίπαλό της PPG και τις διοικητικές αλλαγές σε επίπεδο

κορυφής.

Με επιτυχία κατάφερε να αποφύγει την πρόταση εξαγοράς ύψους 29 δισ. δολ. από την PPG Industries και τώρα συστήνει επιτροπή με στόχο την αποκατάσταση των σχέσεων με τους μετόχους της. Παράλληλα δεσμεύτηκε να γίνονται περισσότερες συναντήσεις με τους επενδυτές ώστε «να διατηρηθεί και να ενισχυθεί ο εποικοδομητικός διάλογος». Επίσης η εταιρεία προανήγγειλε σύσκεψη στις 8 Σεπτεμβρίου για να εκλέξει τον νέο της CEO, Thierry Vanlancker, αλλά και για να εξηγήσει την απόρριψη της προσφοράς από την PPG.

Η μετοχή της έπεσε νωρίτερα κατά 1,2% στα 74,38 ευρώ. Από τις αρχές της χρονιάς έχει κερδίσει 25% και η εταιρεία αποτιμάται στα 19 δισ. ευρώ (22 δισ. δολ. αρκετά χαμηλότερα δηλαδή από την πρόταση της PPG).

Ο μέχρι πρότινος CEO, Ton Buechner, παραιτήθηκε ξαφνικά την περασμένη εβδομάδα για λόγους υγείας, χωρίς ωστόσο να ανακοινωθεί έκτοτε κάτι πιο συγκεκριμένο.

Keywords
Τυχαία Θέματα