Airbus: Σοβαρή απειλή για τις δραστηριότητές της το Brexit

Φόβους ότι η έξοδος της Βρετανίας θα καταστήσει δυσκολότερη τη μετακίνηση εργαζομένων από χώρα σε χώρα εκφράζει η Airbus, μια εταιρεία που εδώ και πολλές δεκαετίες είναι βασισμένη σε μια πρακτική ελεύθερης μετακίνησης ατόμων και αγαθών.

Η Airbus κατασκευάζει φτερά για όλα της τα τζετ στη Βρετανία και πραγματοποιεί πολλαπλές ημερήσιες πτήσεις παράδοσης από ένα εργοστάσιο

στην Ουαλία προς τη βάση της στην Τουλούζη και προς μια άλλη γραμμή παραγωγής στο Αμβούργο.

Ετσι η όποια αλλαγή στα δρομολόγια θα δυσχεράνει τη λειτουργία της, όπως αναφέρουν στελέχη της.

Η Airbus που δημιουργήθηκε από την επιτυχή σύμπραξη Γαλλίας, Γερμανίας, Ισπανίας και Βρετανίας οι οποίες την «προίκισαν» με την τεχνογνωσία τους επί της αεροναυπηγικής και που σήμερα ανταγωνίζεται τη Boeing, απασχολεί πάνω από 4.000 ανθρώπους στο εργοστάσιο Filton κοντά στο Μπρίστολ της Βρετανίας ενλω το εργοστάσιο της Ουαλίας απασχολεί πάνω από 6.000 εργαζομένους.

Οι περιορισμοί στην ελεύθερη μετακίνηση θεωρούνται αναπόφευκτη συνέπεια του Brexit, καθώς η Τερέζα Μέι έχει δεσμευτεί να μειώσει τη μετανάστευση σε λιγότερους από 100.000 μετανάστες τον χρόνο.

Η Airbus έχει επίσης γραμμές τελικής συναρμολόγησης σε Κίνα και Αλαμπάμα για τα αεροσκάφη μονής διαδρομής, προϊόντα αιχμής για την εταιρεία καθώς ανταγωνίζονται τα Boeing 737.

Keywords
Τυχαία Θέματα