3ο Εντατικό Σεμινάριο “Ιατρική στο Δρόμο- Ιατρική Ελαχίστων Πόρων”

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Διεθνής Ιατρική Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με επιστημονικά υπεύθυνο τον αν. Καθηγητή κ. Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ διοργανώνει το 3ο Εντατικό Σεμινάριο “Ιατρική στο Δρόμο- Ιατρική Ελαχίστων Πόρων”, 1 και 2 Απριλίου στο Αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης Επιστημών Υγείας, Δήλου 1 και Μικράς Ασίας.

Η άσκηση της «Ιατρικής του Δρόμου» αφορά στην περίθαλψη εκείνων των πληθυσμιακών ομάδων, οι οποίες, αν και

χαρακτηρίζονται από υψηλή τρωτότητα απέναντι στην νόσο, λόγω των συνθηκών διαβίωσης, αποκλείονται ακόμα και από στοιχειώδεις υπηρεσίες υγείας. Το σεμινάριο στοχεύει στην εκπαίδευση σε βασικές κλινικές δεξιότητες κατά την παροχή υπηρεσιών υγείας στις ευπαθείς αυτές κοινωνικές ομάδες όπως άστεγοι, μετανάστες και πρόσφυγες που δεν διαθέτουν νόμιμα έγγραφα παραμονής στη χώρα, χρήστες ενδοφλεβίων ουσιών, άποροι, ανασφάλιστοι, Ρομά.

Παράλληλα οι εκπαιδευόμενοι θα εξοικειωθούν με τις τεχνικές σωστής προσέγγισης των επωφελουμένων οι οποίες εναρμονίζονται με το σεβασμό στα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Οι εργασίες του σεμιναρίου απευθύνονται σε υγειονομικούς και σε επιστήμονες και άλλων κλάδων και που προσφέρουν στο πεδίο και στελεχώνουν εθελοντικά πρωτοβουλίες κοινωνικών ιατρείων ή άλλα σχετικά προγράμματα.

Στο σεμινάριο συμμετέχουν πανεπιστημιακοί, ιατροί, κοινωνικοί επιστήμονες, και εκπρόσωποι από οργανισμούς και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Για πληροφορίες, πρόγραμμα και δηλώσεις συμμετοχής επισκεφθείτε τον σύνδεσμο http://crisis.med.uoa.gr/.

Keywords
Τυχαία Θέματα