ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ: Τι λένε για την επίθεση οι Μουσουλμάνοι: ΙΚ, σουνίτες, Άσαντ, Χεζμπολάχ, Ερντογάν

Πολλές πτυχές έχουν οι αντιδράσεις εκπροσώπων του μουσουλμανικού κόσμου για τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Ισλαμικού κράτους στην καρδιά της Ευρώπης. Το ίδιο το ΙΚ “υπόσχεται” μαύρες μέρες στους σταυροφόρους της Δύσης, ενώ ενδιαφέρονέχουν οι απόψεις της πλευράς Άσαντ- Χεζμπολάχ,που καταδικάζουν μεν την επίθεση, αλλά ρίχνουν ευθύνες στις πολιτθικές της Δύσης στην περιοχή τους…

ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

«Υποσχόμαστε στη συμμαχία των σταυροφόρων εναντίον του Ισλαμικού Κράτους ότι θα ζήσουν μαύρες μέρες σε απάντηση για την επίθεσή τους

εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

»Ένας μυστικός πυρήνας των στρατιωτών του Χαλιφάτου όρμησε εναντίον του σταυροφορικού Βελγίου, το οποίο δεν σταμάτησε να μάχεται το Ισλάμ και τους μουσουλμάνους. Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσαν μια σειρά από βομβιστικές επιθέσεις με ζώνες με εκρηκτικά και εκρηκτικούς μηχανισμούς, με στόχο ένα αεροδρόμιο και έναν κεντρικό σταθμό του μετρό στο κέντρο των Βρυξελλών, της πρωτεύουσας του Βελγίου.

»Οι μαχητές του Ι.Κ. άνοιξαν πυρ μέσα στο αεροδρόμιο του Ζαβεντέμ προτού πολλοί από αυτούς να πυροδοτήσουν τις ζώνες με τα εκρηκτικά ενώ ένας μάρτυρας πυροδοτούσε τη ζώνη με τα εκρηκτικά του στον σταθμό του μετρό του Μάαλμπεκ».

Υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους επιχαίρουν για τις επιθέσεις

Υποστηρικτές της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος επιχαίρουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες. «Το Ισλαμικό Κράτος θα σας αναγκάσει να επανεκτιμήσετε τον τρόπο με τον οποίο φέρεστε 1.000 φορές πριν εκστρατεύσετε για να σκοτώσετε ξανά μουσουλμάνους, τώρα πια υπάρχει ένα κράτος το οποίο τους υπερασπίζεται», ανέφερε υποστηρικτής της οργάνωσης στο Twitter, όπως σημειώνει το πρακτορείο Reuters.

Άσαντ και Χεζμπολάχ: Οι πολιτικές της Δύσης ενίσχυσαν την τρομοκρατία

Η κυβέρνηση της Συρίας καταδίκασε τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, σημειώνοντας ότι πρόκειται για αποτέλεσμα λαθεμένων πολιτικών της Δύσης σχετικά με την τρομοκρατία. Η σιιτική μουσουλμανική Χεζμπολάχ του Λιβάνου, σύμμαχος του Ιράν και του καθεστώτος Άσαντ, ανέφερε ότι η Ευρώπη καίγεται από την ίδια φωτιά την οποία άναψαν στη Συρία και τη Μέση Ανατολή «κάποια καθεστώτα».

Καταδικάζει η ανώτερη σουνιτική ισλαμική αρχή Αλ Αζάρ

Η ανώτερη αρχή του σουνιτικού Ισλάμ, γύρω από τον Μεγάλο Ιμάμη του Αλ Αζάρ, στην Αίγυπτο, καταδίκασε τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες ως παραβίαση της μουσουλμανικής διδασκαλίας. Ο Μεγάλος Ιμάμης του Αλ Αζάρ θεωρείται η αρχή με το μεγαλύτερο κύρος στο σουνιτικό Ισλάμ, στο οποίο αναφέρεται το 85%-90% των μουσουλμάνων παγκοσμίως.

Ερντογάν: Δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην τρομοκρατία στην Άγκυρα ή στις Βρυξέλλες

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες και τόνισε ότι δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες στην Άγκυρα από κουρδικές οργανώσεις και στις επιθέσεις στο Βέλγιο. «Οι αποτρόπαιες επιθέσεις στις Βρυξέλλες δείχνουν την ανάγκη για κοινή πάλη ενάντια σε κάθε μορφής τρομοκρατίας», ανέφερε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα