Βρήκαμε το αυτοκίνητο για να μεταφέρετε πάντα με ασφάλεια τα παιδιά σας!

Θα ξεκινήσουμε με μια σειρά από στοιχεία που σοκάρουν και αφορούν στο θάνατο των παιδιών σε ατυχήματα με αυτοκίνητο επειδή οι γονείς τους δεν τα μεταφέρουν με ασφαλή και κατάλληλο τρόπο. Στην Αμερική παραμένει η πιο συχνή αιτία για να… φύγουν από τη ζωή παιδιά άνω των 4 ετών, ενώ στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, κάθε χρόνο περίπου 1000 παιδιά και νέοι πεθαίνουν σε ατυχήματα -ο μεγαλύτερος αριθμός των οποίων είναι τα τροχαία.

Πώς μπορούμε όμως να μειώσουμε αυτά τα ποσοστά που προκαλούν θλίψη

και ανατριχίλα; Μα φυσικά με την γνώση των γονιών και την αγορά ενός ασφαλούς αυτοκινήτου, όπως το νέο SUV Peugeot 3008 που θα έπρεπε να έχει κάθε οικογένεια, αφού εγγυάται απόλυτη ασφάλεια στη μεταφορά των παιδιών σας αλλά και διασκέδαση -ναι, ξέρετε πολύ καλά πώς τα παιδιά δεν αντέχουν για πολύ κλεισμένα μέσα στο αυτοκίνητο- χάρη στην πρωτοποριακή και εξελιγμένη εκδοχή του PEUGEOT i-Cockpit, την απαράμιλλα γοητευτική σχεδίαση, την ασυναγώνιστη απόδοση και τον πλούσιο τεχνολογικό εξοπλισμό. Ναι, είναι χωρίς αμφιβολία το πιο… ικανό αυτοκίνητο που μπορεί να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες και απολαύσεις στον οδηγό και στους επιβάτες, σαν μία σχέση αλληλεπίδρασης όπου το όχημα «αφουγκράζεται» τις ανάγκες των επιβαινόντων και προσαρμόζεται πάνω σε αυτές. Ποια είναι όμως τα στοιχεία που το κάνουν όχι απλά διαφορετικό, αλλά μοναδικό; Ας τα δούμε αναλυτικά.

Η εσωτερική σχεδίασή του που διεγείρει τις αισθήσεις
Η είσοδος στο νέο SUV PEUGEOT 3008 μοιάζει σα να περνά κανείς σε έναν διαφορετικό κόσμο, με μοναδικό στυλ και αυθεντική και αψεγάδιαστη ποιότητα. Ένα συναρπαστικό στην όψη, σχεδόν φουτουριστικό, ταμπλό αιχμαλωτίζει τα βλέμματα με την πρώτη ματιά. Αυτό το συμπαγές και high-tech σύνολο είναι αυτό που εκφράζει την πιο πρόσφατη εκδοχή του PEUGEOT i-Cockpit®, ένα πολυβραβευμένο concept που επαναπροσδιορίζει το πώς πρέπει να σχεδιάζονται τα κόκπιτ των αυτοκινήτων. Εδώ, όλα μοιάζουν να είναι τακτοποιημένα για να εξυπηρετούν την απόλαυση, την εργονομία και την συγκέντρωση του οδηγού, σε ένα εντελώς ριζοσπαστικό περιβάλλον! Η μεγάλη οθόνη αφής 8” που βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό παραπέμπει σε tablet και συνδυάζεται με χωρητική τεχνολογία για βέλτιστο χειρισμό και μεγαλύτερη ακρίβεια. Πλαισιώνεται από έξι διακόπτες «αεροπορικού» τύπου για απευθείας και εύκολη πρόσβαση στις βασικές λειτουργίες του ηχοσύστηματος, του κλιματισμού, της πλοήγησης, της παραμετροποίησης του αυτοκινήτου, του τηλεφώνου και των διαφόρων σχετικών εφαρμογών- ναι, θα οδηγείται πανεύκολα, θα εκτελείται τα πάντα γρήγορα και τα παιδιά σας θα ξεχνούν πώς βρίσκονται σε ένα αυτοκίνητο και παρατηρούν γύρω γύρω γεμάτα περιέργεια, νιώθοντας πώς πρωταγωνιστούν σε ταινία blocbuster. Επιπλέον το νέο SUV PEUGEOT 3008 ενισχύει τις αισθήσεις και το i-Cockpit® Amplify κάνει τα πάντα να δείχνουν διαφορετικά:

Όραση: Μεταβάλλοντας την ένταση του εσωτερικού φωτισμού, όπως και τα χρώματα στις οθόνες
Ακοή: Μέσα από τις διάφορες ατμοσφαιρικές μουσικές ρυθμίσεις και τα προγράμματα.
Αφή: Τα καθίσματα μπορούν να συνδυαστούν με λειτουργία μασάζ πολλαπλών σημείων.
Οσμή: Ένας αρωματικός διαχύτης κάνει την διαμονή πιο ευχάριστη.

Την ίδια στιγμή εσείς αλλά και τα παιδιά μπορείτε να απολαμβάνετε τα μοναδικά χαρακτηριστικά του πακέτου Driver Sport. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε την επιλογή «Relax» για πιο χαλαρή και ήρεμη οδηγική εμπειρία.

Ο σχεδιασμός και η ανάγκη για μεγαλύτερη προστασία των επιβατών

Η μέση γραμμή του αμαξώματος είναι αναμφίβολα υπερυψωμένη, με αξιοσημείωτη αύξηση της αναλογίας μετάλλου/κρύσταλλου. Οι επιφάνειες στο πάνω μέρος και προς τα άκρα έχουν δύο νεύρα που ενισχύουν τον περιπετειώδη και κομψό χαρακτήρα του νέου SUV PEUGEOT 3008, όπως και τα προστατευτικά στα τόξα των τροχών. Επιπλέον, η gloss οροφή «Black Diamond», διαθέσιμη από το επίπεδο 2, που τονίζεται με στάνταρ ανοξείδωτες χαλύβδινες ράγες περιμετρικά, αποτελεί ένα βασικό σχεδιαστικό συστατικό που ενισχύει την προσωπικότητα, τον δυναμισμό και τη μεταμοντέρνα εικόνα. Τα προστατευτικά γύρω από το αμάξωμα, οι μεγάλοι τροχοί, οι μπάρες της οροφής, όλα μαζί τονίζουν τη υπεροχή του PEUGEOT 3008!

Η απολαυστική και ασφαλής οδηγική εμπειρία!

Η φήμη της Peugeot στον τομέα της οδηγικής απόλαυσης είναι ευρέως αναγνωρισμένη χάρη στην τεχνογνωσία και στον προηγμένο και ολοκληρωμένο τομέα έρευνας και εξέλιξης, στον οποίο οι μηχανικοί αναζητούν συνεχώς την τελειότητα. Από μοντέλο σε μοντέλο, ανεξαρτήτως μεγέθους και τύπου, η τεχνογνωσία της PEUGEOT συνεχώς αναβαθμίζεται και βελτιώνεται. Στο νέο SUV PEUGEOT 3008, από την αρχή μπορεί κανείς να αντιληφθεί κάτι μαγικό, την διαφορετικότητα από τα άλλα SUV, χάρη στην ακρίβεια του τιμονιού, την κορυφαία ποιότητα κύλισης, την αίσθηση της ευελιξίας και της ασφάλειας… τα πάντα είναι ρυθμισμένα έτσι όπως θα έπρεπε να είναι! Το αποτέλεσμα αυτό είναι προϊόν μίας μακρόχρονης εμπειρίας και τεράστιας τεχνογνωσίας με τον πιο αποδοτικό τρόπο που διαθέτει μόνο η PEUGEOT! Χάρη στη νέα πλατφόρμα EMP2 και το προηγμένο σε χαρακτηριστικά και προδιαγραφές σασί, το νέο SUV PEUGEOT 3008 επιτυγχάνει την χρυσή τομή ανάμεσα στην υψηλή άνεση και στο κορυφαίο κράτημα θέτοντας νέα στάνταρ στην κατηγορία C SUV. Η ανάρτηση είναι ρυθμισμένη ιδανικά για κάθε έκδοση κινητήρα, ενώ πολύ σημαντική είναι η μείωση του βάρους για βέλτιστη κατανάλωση καυσίμου, μειωμένους ρύπους, μεγαλύτερη ασφάλεια για τους επιβάτες και καλύτερες επιδόσεις.

Οι μεγάλες εκτός δρόμου δυνατότητες, ειδικά χάρη στο «Grip Control 2ης γενιάς».

Πρόκειται για ένα προηγμένο σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης, το οποίο: Βελτιστοποιεί την πρόσφυση των τροχών μέσω πέντε προγραμμάτων (Normal, Snow, Mud, Sand, ESP OFF) που επιλέγονται από το χειριστήριο στην κεντρική κονσόλα.
Συνδυάζεται με συγκεκριμένα χειμερινά ελαστικά 18’’ M+S (Mud & Snow) και ζάντες αλουμινίου. Τα νέα ελαστικά εξασφαλίζουν υψηλή ενεργειακή αποδοτικότητα που συνεισφέρει στη χαμηλή κατανάλωση και τις χαμηλές εκπομπές CO2 του οχήματος. Διαθέτει το σύστημα Hill Assist Descent Control (HADC), ένα νέο σύστημα υποβοήθησης κατάβασης που εξασφαλίζει ιδανικό και πλήρως ασφαλή έλεγχο στις απότομες πλαγιές. Η καινοτομία στο σύστημα είναι πως διατηρεί την ταχύτητα του αυτοκινήτου έως 3 χλμ./ώρα. Η λειτουργία αυτή επιλέγεται από έναν ειδικό διακόπτη που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα.

Το πλήρες σύνολο προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης για τον οδηγό.

Στον πλουραλιστικό χαρακτήρα του νέου 3008 περιλαμβάνονται τα τελευταίας γενιάς συστήματα ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) που ελαχιστοποιούν κάθε κίνδυνο στον δρόμο μέσω προηγμένων χαρακτηριστικών:
Αυτόνομη Πέδηση (Active Safety Brake) και Προειδοποίηση Αποφυγής Σύγκρουσης (Distance Alert)
Σύστημα Ειδοποίησης Εκτροπής Λωρίδας (Active lane departure warning)
Σύστημα «επαγρύπνησης» οδηγού (Driver attention warning)
Αυτόματη ρύθμιση της δέσμης των προβολέων
Αναγνώριση ορίων κυκλοφορίας και υπόδειξη ταχύτητας
Προσαρμοζόμενος ρυθμιστής ταχύτητας (Active Cruise Control) με λειτουργία Stop (διαθέσιμος μόνο στις αυτόματες εκδόσεις εκτός από 1.2 PureTech 130 S&S EAT6)
Σύστημα ανίχνευσης νεκρού σημείου στους εξωτερικούς καθρέπτες
Vision Park (για περιμετρικό έλεγχο 360°) και το τελευταίας γενιάς σύστημα Park Assist.

Το νέο SUV PEUGEOT 3008 αναλυτικά

Βελτιστοποιημένη δόμηση – Νέα πλατφόρμα EMP2

Το νέο SUV PEUGEOT 3008 δεν είναι απλά γοητευτικό, αλλά ένα μελετημένο – μέχρι και το τελευταίο χιλιοστό – SUV, στα υψηλά πρότυπα της μάρκας για να προσφέρει κορυφαία για την κατηγορία δυναμικά και πρακτικά χαρακτηριστικά. Ανάμεσα στα άλλα, στο εσωτερικό και σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, όλες οι διαστάσεις έχουν βελτιωθεί:
Απόσταση για τα γόνατα στην πίσω σειρά καθισμάτων: +24 χλστ.
Χώρος για τους αγκώνες των εμπρός επιβατών: + 17 χλστ.
Χώρος για τους αγκώνες των πίσω επιβατών: +4 χλστ.
Απόσταση για τα κεφάλια για τους πίσω επιβάτες: + 36 χλστ. (με μεταλλική οροφή)

Προηγμένα συστήματα υποβοήθησης για τον οδηγό (ADAS – Advanced Driver Assistance Systems)

Εφοδιασμένο με όλες τις τεχνολογίες αιχμής, ο οδηγός του νέου PEUGEOT 3008 μπορεί να απολαμβάνει στο έπακρο τα δυναμικά χαρακτηριστικά ενός κορυφαίου SUV. Όλες αυτές οι λειτουργίες ρυθμίζονται από το κεντρικού μενού ανατρέχοντας στην σχετική ενότητα με τις «ρυθμίσεις οχήματος».
Σύστημα Αυτόνομης Πέδησης και Προειδοποίησης Αποφυγής Σύγκρουσης (Active Safety Brake και Distance Alert) στην περίπτωση που υπάρξει κρίσιμη απόσταση από ένα προπορευόμενο όχημα ή από ένα διερχόμενο πεζό. Επεμβαίνει όταν ο οδηγός δεν αντιδράσει έγκαιρα στην σχετική προειδοποίηση και υποβοηθά στην αποφυγή ή τη μείωση της σφοδρότητας μίας πιθανής σύγκρουσης (με ανάλογη μείωση της ταχύτητας του αυτοκινήτου), και αναγνωρίζει τα οχήματα που κινούνται στην ίδια κατεύθυνση ή είναι στατικά, καθώς και τους πεζούς στον δρόμο (ποδήλατα, μοτοσικλέτες, ζώα και άλλα αντικείμενα είναι μη ανιχνεύσιμα).

Σύστημα Ειδοποίησης Εκτροπής Λωρίδας (Lane Departure Warning) που χρησιμοποιεί μια κάμερα που ανιχνεύει συνεχώς την συνεχή ή διακεκομμένη διαγράμμιση του οδοστρώματος και όταν υπάρξει ακούσια απόκλιση και σε ταχύτητες άνω των 80 χλμ./ώρα, ο οδηγός αρχικά προειδοποιείται με ηχητική και στη συνέχεια οπτική επισήμανση. Επίσης σε ταχύτητες από 65 έως 180 χλμ./ώρα, το σύστημα έχει επίσης την δυνατότητα να διορθώνει την πορεία του αυτοκινήτου στην τρέχουσα λωρίδα κυκλοφορίας ασκώντας μικρές τάσεις προς την αντίθετη φορά (μικρό-διορθώσεις με «ανάποδο»). Η διόρθωση της πορείας ακυρώνεται εφόσον ο οδηγός κρατήσει το τιμόνι στην ευθεία ή χρησιμοποιήσει τo φλας.

Σύστημα «επαγρύπνησης» οδηγού (Driver Attention Warning) που αναγνωρίζει τον ρυθμό κίνησης και όταν ο οδηγός δεν έχει κάνει κάποια στάση – σε συνεχή οδήγηση για τουλάχιστον δύο ώρες και η ταχύτητα είναι άνω των 65 χλμ./ώρα -, τότε τον προειδοποιεί με την μορφή μηνύματος που συνοδεύεται με έναν διακριτικό ήχο και που τον παροτρύνει να προβεί σε ένα διάλλειμα για να ξεκουραστεί. Παράλληλα υπάρχει μια κάμερα τοποθετημένη στο πάνω μέρος του παρμπρίζ που ελέγχει την εγρήγορση του οδηγού αναλύοντας τυχόν αποκλίσεις από την κανονική πορεία και όταν είναι απαραίτητο υπάρχουν ηχητικές και οπτικές προειδοποιήσεις (π.χ. «Προσοχή!» ή «Κάντε ένα διάλλειμα»).

Αυτόματη ρύθμιση Φωτεινής Δέσμης Προβολέων που ελέγχει για φωτεινές πηγές και μπορεί να αλλάζει αυτόματα τα μεσαία από τα μεγάλα φώτα (μεγάλη «σκάλα») ακόμη και αν οδηγός αφαιρεθεί, βελτιώνοντας τα επίπεδα ασφάλειας.

Αναγνώριση Ορίων Ταχύτητας και οδικής σήμανσης που αφορά στην ανίχνευση και την αναγνώριση των πινακίδων με τα όρια ταχύτητας και την σχετική οδική σήμανση, χρησιμοποιώντας και τα δεδομένα που λαμβάνει από τους χάρτες του συστήματος πλοήγησης. Στην σύσταση ταχύτητας ο οδηγός μπορεί να αλλάξει την ρύθμιση την ταχύτητα του αυτοκινήτου που αναγνωρίζει η κάμερα, πιέζοντας το διακόπτη «MEM», ο οποίος βρίσκεται πάνω στο χειριστήριο ελέγχου του περιοριστή ταχύτητας/cruise control.

Προσαρμοζόμενος ρυθμιστής ταχύτητας (Active Cruise Control) με λειτουργία Stop (αποκλειστικά για αυτόματες εκδόσεις) που λειτουργεί με μια μονάδα ραντάρ που βρίσκεται στον μπροστινό προφυλακτήρα και που έχε εμβέλεια έως 150 μέτρα. Σε ταχύτητες από 30 έως 180 χλμ./ώρα, πλήρως αυτόματο cruise control με λειτουργία Stop έχει δύο λειτουργίες:
Την διατήρηση της ταχύτητας σε ένα προκαθορισμένο, από τον οδηγό, όριο ή την διατήρηση μιας ασφαλούς απόστασης από τα προπορευόμενο όχημα (3 επιλογές: μεγάλη, νορμάλ, και μικρή απόσταση)

Σύστημα ανίχνευσης νεκρού σημείου που προειδοποιεί τον οδηγό για διερχόμενο όχημα από τα πλάγια το οποίο βρίσκεται στην «τυφλή» γωνία. Η προειδοποίηση πραγματοποιείται από ειδικές φωτεινές ενδείξεις στους εξωτερικούς καθρέπτες οι οποίες ενεργοποιούνται κάθε φορά που ένα αυτοκίνητο, φορτηγό ή μοτοσικλέτα διέρχεται από πλάγια υποβοηθώντας τον οδηγό να τα αντιληφθεί έγκαιρα και να αποφευχθεί τυχόν σύγκρουση.

Δείτε βιντεάκια με το πιο αγαπημένο μας οικογενειακό αυτοκίνητο:

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ ΕΔΩ.

The post Βρήκαμε το αυτοκίνητο για να μεταφέρετε πάντα με ασφάλεια τα παιδιά σας! appeared first on Fay's book.

Keywords
αυτοκινητο, παντα, παιδια, ασφαλεια, peugeot 3008, ελλαδα, θλίψη, suv, peugeot, στυλ, tablet, sport, black, νέα, snow, esp, hill, χλμ, systems, brake, lane, book, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, αλλαγη ωρας, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, θλίψη, γνωση, γωνια, ζαντες, ζωα, οψη, τα νεα, χαρτες, χρωματα, peugeot, sport, αγορα, αυξηση, αμερικη, απλα, ατυχηματα, βρισκεται, γονεις, δυνατοτητα, εγρηγορση, υπαρχει, ελαστικα, εξι, επρεπε, ετων, τεχνολογια, ζωη, ιδια, ηχητικη, εικονα, ηχο, καθρεπτες, εκδοσεις, λειτουργια, μασαζ, ματια, μειωση, μορφη, μπορειτε, νευρα, ξερετε, οδηγος, οδηγηση, οθονη, οθονη αφης, οικογενεια, ορια, οχηματα, οχημα, πεζο, ποιοτητα, προγραμματα, ρανταρ, ρυθμισεις, ρυθμιση, σασι, συγκεκριμενα, συνεχεια, σειρα, συγκεντρωση, στυλ, τομη, τοξα, τροχαια, υψηλη, φυσικα, φημη, φορα, χλμ, χρυση, χρυση τομη, ωρες, book, ευθεια, εκπομπες, esp, hill, ιδανικο, lane, μοιαζει, peugeot 3008, πηγες, πληροφοριες, snow, suv, tablet, tech, υγειας, υπεροχη, brake
Τυχαία Θέματα