Το Φαγητό της Φαίης: Τα γεύματα των διακοπών!

Αγαπημένα μου κορίτσια καλησπέρα!

Δεν πιστεύω πως πέρασε και η γιορτή του Δεκαπενταύγουστου και σιγά σιγά το καλοκαίρι (τυπικά τουλάχιστον) τελειώνει! Πρέπει να σας ομολογήσω πως σε αυτές τις διακοπές, οι πειρασμοί ήταν πολλοί αλλά τον περισσότερο καιρό έμενα πιστή στην διατροφή μου. Βέβαια, με αυτή τη ζέστη, το θέμα δεν ήταν τόσο η διατροφή όσο η ανάγκη για ελαφριά γεύματα που δεν επιβαρύνουν την πέψη. Το μενού λοιπόν διαμορφωνόταν ως εξής…

Για πρωϊνό επέλεγα γεύματα πλούσια αλλά ελαφριά όπως

το φρυγανισμένο ψωμί με Dirollo Cottage, avocado, ομελέτα και καπνιστή γαλοπούλα. Είναι δροσερό, χορταστικό και με γέμιζε ενέργεια για… τις ατελείωτες βουτιές στην παραλία.

Το μεσημεριανό μου ήταν κυρίως ψάρι με κάποια σαλάτα. Τα παντζάρια είναι από τις αγαπημένες μου σαλάτες και πολύ δροσερή.

Ο σολωμός από την άλλη είναι πλούσιος σε Ω λιπαρά και από τα πιο χορταστικά ψάρια! Όταν ο υδράργυρος «χτυπάει κόκκινο» δεν πρέπει να υποκύπτουμε στα τηγανητά όσο λαχταριστά και αν φαίνονται μετά από την παραλία. Ένα ελαφρύ γεύμα με ψάρι και μια σαλάτα είναι χορταστικό, θρεπτικό και δεν επιβαρύνει τον οργανισμό.

Το βράδυ επέλεγα είτε κάποιο ψητό κρέας ή μπιφτέκια που είναι τα αγαπημένα μου! Τα απολάμβανα είτε με λίγη δροσερή ντομάτα ή με μια σαλάτα μαρούλι και πολύ πολύ λεμόνι!

Στο ενδιάμεσο έτρωγα 1 ή 2 σύκα από το δέντρο μας που είναι τόσο γλυκά όσο δεν φαντάζεστε. Νομίζω το ότι είναι από το δικό μας δέντρο τα κάνει ακόμα πιο γλυκά! Κάπως έτσι λοιπόν κυλούσαν οι μέρες (και συνεχίζουν) σε αυτές τις διακοπές με μικρές ατασθαλίες όπως τα παγωτά που –μεταξύ μας- επιβάλλονται και ίσως κάποιους λουκουμάδες shhhh….

Σας φιλώ γλυκά κορίτσια μου όμορφα!

Φαίη

Keywords
Τυχαία Θέματα