Θέλεις προσωπικό στυλ στο σπίτι σου; Σπάσε τώρα αυτούς τους 4 κανόνες!

1ος κανόνας: Οι καρέκλες της τραπεζαρίας πρέπει να ταιριάζουν

Ο κανόνας λέει ότι οι καρέκλες και το τραπέζι της τραπεζαρίας πρέπει να ταιριάζουν και να είναι το ίδιο χρώμα. Η πραγματικότητα, όμως, είναι πως δεν είναι απαραίτητο κάτι τέτοιο. Οι διαφορετικές καρέκλες προσδίδουν έναν χαρακτήρα στην τραπεζαρία σου και μπορείς να κάνεις ό,τι συνδυασμούς θέλεις εσύ.

2ος κανόνας: Απόφευγε τα σκούρα χρώματα στους τοίχους

Λένε πως το να βάφεις ένα δωμάτιο σε σκούρες αποχρώσεις θα κάνει το χώρο να φαίνεται μικρός και κλειστοφοβικός. Η πραγματικότητα, όμως, είναι πως

το να χρησιμοποιείς ένα σκούρο χρώμα για να βάψεις ένα δωμάτιο είναι η καλύτερη επιλογή. Τα σκούρα χρώματα κάνουν το δωμάτιο να δείχνει ζεστό και μοντέρνο. Το λευκό ταβάνι θα βοηθήσει να σπάσει λίγο το μαύρο και γενικά τα σκούρα χρώματα γι’αυτό καλό είναι να το προτιμήσεις.

3ος κανόνας: Δεν μπορείς να συνδυάσεις το παλιό με το καινούργιο

Λένε πως το να συνδυάσεις σε ένα δωμάτιο παλιά και καινούργια κομμάτια θα το κάνει μπερδεμένο και χωρίς χαρακτήρα. Στην πραγματικότητα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Ο συνδυασμός παλιού και καινούργιου δημιουργεί ένα δωμάτιο γεμάτο ενδιαφέρον. Οι αντίκες βοηθούν έναν μοντέρνο χώρο να γίνει πιο ζεστός ενώ τα μοντέρνα κομμάτια κάνουν έναν παραδοσιακό χώρο να δείχνει πιο σύγχρονος.

4ος κανόνας: Είναι λάθος να ανακατεύεις prints

Διακοσμώντας τους χώρους σου με διάφορα prints λέγεται ότι μπορεί να δημιουργήσεις μία υπερβολή. Η πραγματικότητα είναι πως ένα δωμάτιο με διάφορα prints μπορεί να δείχνει ενδιαφέρον και στυλάτο. Δείχνει πως είσαι ένα άτομο που του αρέσει να πειραματίζεται και δε φοβάται να παίρνει ρίσκα. Τα ανάμεικτα prints δείχνουν ακόμα πιο ωραία όταν ταιριάζουν τα χρώματά τους. Μερικά ουδέτερα κομμάτια θα βοηθήσουν στο να υπάρχει καλύτερη ισορροπία στο χώρο.

Διάβασε ακόμα πώς θα φτιάξεις μια παιδική παπουτσοθήκη με μια παλέτα!

Keywords
Τυχαία Θέματα