Θεανώ Μπέλα: Πώς θα υποδεχτούμε το 2018 ΧΩΡΙΣ κυτταρίτιδα!

“Αυτό που δημιουργεί την κυτταρίτιδα είναι η κακή απορροή της λέμφου και όχι τόσο η κακή κυκλοφορία του αίματος, καθώς η απομάκρυνση των άχρηστων ουσιών από την περιοχή των λιποκυττάρων γίνεται μέσω της λέμφου”, τονίζει η Θεανώ. Και εντοπίζει τι είναι αυτό που δημιουργεί την κυτταρίτιδα ώστε να μπορέσει να την καταπολεμήσει! “Θα σας τα εξηγήσω προσπαθώντας να τα κάνω όσο πιο απλά γίνεται: Το λεμφικό σύστημα είναι ένα σύστημα κυκλοφορίας υγρών στο σώμα, διαφορετικό από το γνωστό αγγειακό σύστημα (αρτηρίες, φλέβες). Στο λεμφικό δεν διακινείται αίμα, αλλά ένα υδατώδες κιτρινωπό υγρό, η λέμφος, που απομακρύνει από τους ιστούς τις άχρηστες ουσίες του μεταβολισμού και τις μεταφέρει στους λεμφικούς αδένες, για εξουδετέρωση τυχόν μικροβίων, και τελικά στο αίμα. Ο κεντρικός αγωγός του λεμφικού είναι ο λεγόμενος θωρακικός πόρος, που διατρέχει από την κοιλιά (στο ύψος τού ομφαλού) προς το στέρνο (στο ύψος τού ώμου), και αποδίδει τη λέμφο στο αίμα. Σε αυτόν καταλήγει όλη η λέμφος από όλα τα λεμφικά αγγεία του σώματος”.

Για να απομακρύνουμε λοιπόν την κυτταρίτιδα, πρέπει να ενισχύσουμε τη λεμφική απορροή. Και το μυστικό είναι το λεμφικό μασάζ!

-Τα 3 στοιχεία ενός πετυχημένου λεμφικού μασάζ είναι τα παρακάτω:

1. Όλες οι κινήσεις πρέπει πάντα να κατευθύνονται προς το θωρακικό πόρο (προς την κοιλιά),

2. Η πίεση του μασάζ πρέπει να είναι ήπια (ποτέ δυνατή), και

3. Αρχίζουμε το μασάζ πάντοτε από την κοιλιά και σταδιακά πηγαίνουμε προς τα άκρα. Αν δεν ξεκινήσουμε σωστά, τότε τα λεμφικά υγρά από τις χαμηλές περιοχές δεν ρέουν εύκολα προς την κοιλιά, οπότε συσσωρεύονται χαμηλά και προκαλούν οιδήματα (πρηξίματα).

Ιδανικά, για σωστό λεμφικό μασάζ πρέπει να απευθυνθούμε σε κάποιον ειδικό, γιατί απαιτεί εκπαίδευση, σωστή πίεση, σωστή κατεύθυνση κινήσεων κ.ά., όμως με τις τρεις παραπάνω απλές γνώσεις μπορεί να γίνει αρκετά σωστό λεμφικό μασάζ και στο σπίτι.

ΠΟΙΕΣ ΚΡΕΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΤΤΤΑΡΙΤΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΛΕΣ

Πώς όμως θα ενισχύσουμε το αποτέλεσμα του λεμφικού μασάζ; Θα χρειαστούμε αποτελεσματικά καλλυντικά κυτταρίτιδας, τα οποία πρέπει να περιέχουν α) λιπολυτικές ουσίες και β) λεμφοδιεγερτικές ουσίες.

-Οι λιπολυτικές ουσίες διασπούν τα λίπος των λιποκυττάρων, ενώ οι λεμφοδιεγερτικές ουσίες διεγείρουν τη λεμφική απορροή και απομακρύνουν τα περιττά συστατικά που προκύπτουν από τη λιπόλυση. Ο συνδυασμός λιπολυτικών και λεμφοδιεγερτικών ουσιών οδηγεί στην πραγματική μείωση της κυτταρίτιδας. Δραστικές ουσίες και των δύο κατηγοριών για την κυτταρίτιδα είναι η καφεΐνη, κάποια εκχυλίσματα βοτάνων και ορισμένα αιθέρια έλαια (δενδρολίβανου, μέντας, φασκόμηλου, γεράνιου κ.ά.) που επιτείνουν τη λεμφική απορροή και δρουν συσφιγκτικά. Επίσης βιταμίνες, κυρίως Α και Ε, που επαναφέρουν τη φυσιολογική αρχιτεκτονική του δέρματος.

ΠΩΣ ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ή ΤΟ ΤΖΕΛ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ

Τα καλλυντικά κυτταρίτιδας πρέπει να απλώνονται στην εκάστοτε περιοχή με μικρές κυκλικές κινήσεις.

–Αρχίζουμε πάντα από την κοιλιά, όπου γίνονται κυκλικές κινήσεις πέριξ του ομφαλού. Αυτό είναι απαραίτητο για να ελευθερωθεί η λεμφική ροή προς το θωρακικό πόρο. Κατόπιν πηγαίνουμε στους γλουτούς και μηρούς, κάνοντας απαλό μασάζ με κατεύθυνση προς τα επάνω. Κατόπιν γίνεται μασάζ στις γάμπες και στη συνέχεια στα χέρια, αρχίζοντας πάντα από ψηλά. Μόνο με αυτήν τη σειρά έχουν αποτέλεσμα τα καλλυντικά κυτταρίτιδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα