Συγκλονιστικό άρθρο για τον φόνο της Αμερικανίδας βιολόγου: Αυτή δεν είναι η δική μας Κρήτη

Ο βιασμός και η δολοφονία της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου, Suzanne Eaton, από τον 27χρονο Γιάννη Παρασκάκη, στην Κρήτη, επανέφερε στο προσκήνιο τα φαινόμενα της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας στο νησί. Η «πολεμική» στο Διαδίκτυο είναι έντονη, με πολλούς να επιτίθενται στους Κρητικούς για την απαξίωση της ανθρώπινης ζωής και ανθρώπους του νησιού να απαντούν, τονίζοντας ότι τα φαινόμενα αυτά παρατηρούνται, δυστυχώς, σε όλη την Ελλάδα.

Θέση

σε αυτήν την άτυπη αντιπαράθεση παίρνει, με ένα συγκλονιστικό άρθρο, ένας Κρητικός, δρ. Παιδαγωγικής, ιστορικός ερευνητής και συγγραφέας, ο κ. Χάρης Στρατιδάκης. Στο άρθρο του, με τίτλο «Μήπως στην Κρήτη η ανθρώπινη ζωή παραέγινε φθηνή;», που δημοσιεύεται στο rethemnosnews.gr, ο κ. Στρατιδάκης θέτει αμείλικτα ερωτήματα στους συμπατριώτες του.

Μεταξύ άλλων, καταγράφει μία σειρά τραγικών περιστατικών στην Κρήτη και παρατηρεί: «Και σ’ άλλα μέρη της Ελλάδας συμβαίνουν τέτοια γεγονότα, πουθενά όμως δεν ακούστηκε ένας νέος άνθρωπος να σκοτώνει με τ’ αυτοκίνητο μια επιστήμονα για να τη βιάσει. Πουθενά στην Ελλάδα δεν βλέπουμε να αντιμετωπίζονται οι ίδιες τροχαίες παραβάσεις με τη συγκαταβατικότητα που αυτό συμβαίνει στο νησί μας. Πουθενά στη χώρα μας οι βοσκοί δεν καταπατούν με την ίδια ευκολία τις γεωργικές περιουσίες, πουθενά δεν βάζουν τα πρόβατά τους να τρώνε το γρασίδι γύρω από πισίνες ξενοδοχείων, πουθενά αλλού δεν πυροβόλησαν πρώην νομάρχη και δεν ανατίναξαν το σπίτι του επειδή δεν τους έκανε τα χατίρια».

Διαβάστε τη συνέχεια στο protothema.gr 

Keywords
Αναζητήσεις
rethemnosnews.gr μηπως στην κρητη η ανθρωπινη ζωη παραεγινε φθηνη; χαρης στρατιδακης
Τυχαία Θέματα