Στο γκουρμέ εστιατόριο των γυναικείων φυλακών της Κολομβίας -φωτογραφίες!

Το γκουρμέ εστιατόριο El Interno άνοιξε τις πόρτες του στο κέντρο της τουριστικής πόλης Καρταχένα στην Κολομβία και έφερε μεγάλη επανάσταση σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ο λόγος απλός αλλά τόσο σημαντικός.

Δεν στεγάζεται σε κάποιον ακριβό χώρο, αλλά στις γυναικείες φυλακές χαμηλής ασφαλείας San Diego. Ναι, κι όμως. Κάθε μέρα οι μαγείρισσες ετοιμάζουν συγκλονιστικά πιάτα που τα σερβίρουν οι σερβιτόρες που φορούν μαύρες στολές -στο πίσω μέρος τους υπάρχει η φράση: «Πιστεύω στις δεύτερες ευκαιρίες»– και φουλάρια δεμένα στο κεφάλι τους.

Και αυτό είναι αποτέλεσμα της σκληρής

δουλειάς που έχει καταβάλει η Fundación Acción Interna -πρόκειται για μία οργάνωση που ιδρύθηκε το 2012 από την Κολομβιανή ηθοποιό Johanna Bahamon που έχει ως απώτερο στόχο και σκοπό τον σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων δεύτερης ευκαιρίας για τους φυλακισμένους για να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνία.

Τα κέρδη του εστιατορίου βοηθούν στην καλυτέρευση του βιοτικού επιπέδου των γυναικών, ενώ για κάθε ημέρα δουλειάς αφαιρείται και μια ημέρα από την ποινή τους -όλες επίσης έχουν το δικαίωμα να δίνουν φαγητό στις οικογένειές τους και τα παιδιά τους που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Μια τέλεια

Keywords
Τυχαία Θέματα