Ψείρες: Φουλ στην επίθεση!

Και έφτασε πάλι αυτή η στιγμή που ήρθαν τα κακά μαντάτα: Σας ενημερώνουμε ότι στο σχολείο εμφανίστηκαν ψείρες και καλό θα είναι να πάρετε τα μέτρα σας.

Σάμπως και δεν τα παίρνουμε; Τι λοσιόν, τι σαμπουάν και πάλι εκεί. Να μου το θυμηθείτε τα τρελοζιζάνια έχουν μεταλλαχθεί και έχουν γίνει ακόμα πιο ανθεκτικά στα διάφορα φάρμακα.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ κατακαλόκαιρο να κυκλοφορούμε με μάλλινα σκουφιά και τόνους σκόνης στα μαλλιά μας για να ξεφορτωθούμε τις ψείρες. Και η ώρα της αλήθειας: Tίναζαν οι μάνες μας τα σκουφιά και κάτω στην μπανιέρα φουλ

ψείρες.

Οι ψείρες είναι μικρά έντομα με πόδια δαγκάνες που προσκολλώνται στις τρίχες, τρέφονται με αίμα προκαλώντας ερεθισμό και έντονο κνησμό. Είναι μεγάλη ταλαιπωρία για τα παιδιά και το κακό είναι ότι στη σύντομη ζωή του(ζουν μόλις 28 μέρες) πολλαπλασιάζονται με ραγδαίους ρυθμούς.

Το καλό είναι ότι λανθασμένα έχουμε την εντύπωση ότι πετάνε άρα μόνο με τη στενή επαφή μεταδίδονται. Αυτός είναι και ο λόγος που αγαπούν πολύ τα παιδιά.

Άρα βήμα πρώτο η πρόληψη

Φυσικά και δεν μπορούμε να πούμε στα μικρά παιδιά να μην είναι κοντά αλλά μπορούμε να τα συμβουλέψουμε να μην ανταλλάσσουν προσωπικά αντικείμενα που σχετίζονται με το κεφάλι (στέκες, σκουφιά, χτένες).

Προληπτικά μπορείτε να χρησιμοποιείτε φυσικά προϊόντα όπως σπρέυ και λοσιόν. Ο συχνός έλεγχος είναι πάντα σύμμαχος και το καλό χτένισμα με χτένι απαραίτητο όσο και να μην το αγαπούν τα παιδιά! Για να γίνει πιο εύκολη η διαδικασία βάλτε conditioner στα μαλλιά του παιδιού για να χτενίζονται πιο άνετα.

Τώρα στην περίπτωση που το παιδί κολλήσει ψείρες δε φέρνουμε την καταστροφή και δεν το απομονώνουμε ούτε του δημιουργούμε ενοχές.

Αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα με φυσικά αντιφθειρικά προϊόντα αλλά προσοχή θέλει υπομονή και επανάληψη. Δεν το κάνουμε άπαξ και τελειώσαμε. Οι ψείρες δεν αγαπούν τη ζέστη οπότε και το καλό στέγνωμα με πιστολάκι βοηθά. Τα σεντόνια και τις πετσέτες τα πλένουμε σε υψηλές θερμοκρασίες.

Αν θέλουμε μια τελείως φυσική λύση το ελαιόλαδο θεωρείται ότι «πνίγει» τις ψείρες. Δεν χάνετε τίποτα να το δοκιμάσετε.

Γενικώς η επιμονή και υπομονή είναι οι λέξεις κλειδιά για να απαλλαγούμε απ´ αυτά τα μικρά τερατίνια.

Καλή μας δύναμη!

Μια ματιά ακόμα:

Mommy Brain ή αλλιώς πως έχασα το μυαλό μου!

Keywords
Τυχαία Θέματα