Πόσο υγιεινό είναι στα αλήθεια το frozen yogurt;

Είναι γεγονός ότι το παγωμένο γιαούρτι είναι πιο υγιεινό από το παγωτό. Καμιά φορά όμως μπορεί να πέσεις στην παγίδα του υγιεινού και τελικά να γεμίσεις θερμίδες από κει που δεν το περίμενες!

Πόσες θερμίδες έχει το παγωμένο γιαούρτι;
Στα 100 γραμμάρια σού δίνει 115-125 θερμίδες, όσο δηλαδή έχει μια μεγάλη μπανάνα.
Περιέχει ακόμα 3-6 γρ. πρωτεϊνης, ελάχιστα λιπαρά (0,3-1,5 γρ.), 25 γραμμάρια σάκχαρα, 1,5-4,5 γραμμάρια φυτικών ινών και 225 γραμμάρια ασβεστίου.

Τι πρέπει να προσέξεις για να μην ξεφύγεις:
Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι καταρχάς η ποσότητα. Ζήτησε να σου βάλουν ένα κυπελάκι των 100 γραμμαρίων ώστε να ελέγξεις το πόσο τρως.
Το δεύτερο που πρέπει να προσέξεις, και είναι και η μεγαλύτερη παγίδα, είναι το τι θα βάλεις από πάνω. Τα toppings είναι αυτά που κρύβουν τις περισσότερες θερμίδες και έτσι ενώ εσύ νομίζεις πως τρως ένα αθώο γιαουρτάκι, ξεγελιέσαι αφού παίρνεις θερμίδες, λιπαρά και ζάχαρη!

Ποια toppings να επιλέξω;
Προτίμησε να βάλεις από πάνω φρούτα, δημητριακά, μέλι, ξηρούς καρπούς που θα επιβαρύνουν το γιαούρτι σου από 30-70 θερμίδες και είναι σαφώς πιο υγιεινές επιλογές.
Αν όμως βάλεις σιρόπι σοκολάτας, θα πάρεις άλλες 100 θερμίδες! Προτίμησε σταγόνες σοκολάτας υγείας που θα σου προσθέσουν 75 θερμίδες και θα πάρεις και όλη τη γεύση και τα ωφέλη της σοκολάτας!

Διάβασε ακόμα για το tapping, τη νέα δίαιτα που θα σε κάνει να τα χάσεις!

The post Πόσο υγιεινό είναι στα αλήθεια το frozen yogurt; appeared first on Fay's book.

Keywords
Τυχαία Θέματα