Ποια παγωτά δεν παχαίνουν;

Από τότε που ήμασταν μικροί το καλοκαίρι, το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν να μετρούσαμε πόσα παγωτά φάγαμε. Αν και μεγαλώσαμε, δεν άλλαξε και πολύ αυτό απλά πια προσέχουμε λίγο περισσότερο τις θερμίδες και τα λιπαρά που έχει το κάθε παγωτό. Άλλωστε, ένα παγωτό μπορεί να γίνει ‘’βόμβα’’ θερμίδων φτάνοντας

μέχρι και τις 1000 θερμίδες! Άραγε, ποια παγωτά έχουν τις χαμηλότερες θερμίδες;

Παγωτό Παρφέ

Είναι το πιο παχυντικό παγωτό που μπορείτε να επιλέξετε, καθώς είναι πλούσιο σε λιπαρά. Τα 100 γραμμάρια περιέχουν περίπου 220 θερμίδες. Αν προσθέσετε κιόλας, τρούφα, ξηρούς καρπούς κτλ αυξάνονται οι θερμίδες.

Παγωτό sorbet

Από τις ιδανικές επιλογές που μπορείτε να επιλέξετε αφού είναι φτωχό σε λιπαρά και ζάχαρη, ενώ το κύριο συστατικό είναι τα φρούτα. Τα 100 γραμμάρια περιέχουν 120 θερμίδες.

Παγωτό σοκολάτα-βανίλια

Το πιο κλασσικό και γευστικό παγωτό που επιλέγουν οι περισσότεροι. Ωστόσο, οι συγκεκριμένες γεύσεις είναι πλούσιες σε λιπαρά και ζάχαρη. Τα 10 γρ. σοκολάτας περιέχουν 240 θερμίδες ενώ η βανίλια 190 θερμίδες.

Frozen Yogurt

Φυσικά, το παγωμένο γιαούρτι από μόνο του δεν έχει θερμίδες και είναι μία πολύ καλή επιλογή, ειδικά αν προσθέσετε φρούτα. Όμως, οι περισσότεροι προσθέτουν σοκολάτα και μπισκότα που το κάνουν να φτάνουν και τις 700 θερμίδες! Αντίθετα, τα 100 γραμμάρια σκέτου frozen yogurt περιέχουν μόνο 125 θερμίδες.

Παγωτό 0%

Πρώτα από όλα, το γεγονός ότι αναγράφει 0% δεν σημαίνει ότι δεν έχει καθόλου θερμίδες. Απλά είναι σίγουρο πιο φτωχό σε θερμίδες και λιπαρά από τα παραπάνω παγωτά. Ένα ξυλάκι παγωτού 0% αποδίδει περίπου 130 θερμίδες.

Από την Αντιγόνη Θάνου

Διαβάστε ακόμα: 12 τροφές που επιταχύνουν ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ τον μεταβολισμό!

Keywords
Τυχαία Θέματα