Πεινάς μετά τη γυμναστική; 5 τιπς για να μην το παρακάνεις

Δεν σου λέμε ότι δεν αξίζεις μια επιβράβευση. Άλλο όμως το μπράβο και άλλο οι χιλιάδες θερμίδες που θέλεις να καταναλώσεις αμέσως μόλις βγήκες από το γυμναστήριο. Οι ερευνητές λένε ότι όσοι κάνουν αυτά τα δώρα στον εαυτό τους μετά την άσκηση, τρώνε πολύ ή τρώνε ανθυγιεινά φαγητά.

Δες παρακάτω τα 5 τρικ που θα σε βοηθήσουν να μην πέφτεις με τα μούτρα στο φαγητό μετά την άσκηση:

1. Πήγαινε στο γυμναστήριο 1-2 ώρες πριν το γεύμα σου, το οποίο ούτως ή άλλως θα έτρωγες. Έτσι αποφεύγεις τα περιττά τσιμπολογήματα μέχρι την ώρα του κανονικού φαγητού αφού θα φας κανονικά και θα χορτάσεις.

2. Κοιτάξου στον καθρέπτη: Δες τη διαφορά στο σώμα σου μετά από κάποιους μήνες γυμναστικής. Αυτή είναι η επιβράβευσή σου και όχι το μπέργκερ.

3. Φάε πρωτείνη και υδατάνθρακες: Αν θέλεις να φας κάτι μετά το γυμναστήριο, προτίμησε ένα σάντουιτς με γαλοπούλα και τυράκι χαμηλών λιπαρών που θα σε χορτάσει και θα σε βοηθήσει να αναπληρώσεις την ενέργειά σου.

4. Πίνε νερό μετά τη γυμναστική: Μήπως δεν πεινάς αλλά… διψάς; Το νερό θα σε κάνει να νιώσεις πιο γεμάτη και ακόμα κι αν φας, σίγουρα θα φας λιγότερο.

5. Πιες ένα ποτήρι σοκολατούχο γάλα: Αν θες οπωσδήποτε να επιβραβεύσεις τον εαυτό σου, αντί να πιεις ένα ποτήρι γάλα με χαμηλά λιπαρά που θα σε τόνωνε ούτως ή άλλως, μπορείς να πιεις ένα σοκολατούχο, χωρίς λιπαρά όμως.

Διάβασε ακόμα με ποια σπορ χάνεις τις περισσότερες θερμίδες!

Keywords
Τυχαία Θέματα