Παιδιά και χιόνι: 2+1 δημιουργικές δραστηριότητες για να διασκεδάσουν!

Το χιόνι είναι ό,τι καλύτερο για μικρούς και μεγάλους. Για τα παιδιά ένας λόγος παραπάνω που χάνουν σχολείο και μπορούν να βγουν να παίξουν ασταμάτητα.

Το χιόνι επιτρέπει στα παιδιά να αφήσουν το σπίτι, να πάρουν καθαρό αέρα και να βρεθούν με φίλους και με την οικογένεια. Είναι ευκαιρία να μάθουν για τα φυσικά καιρικά φαινόμενα να καταλάβουν τι είναι το χιόνι καθώς το αγγίζου. Επίσης τους δίνει και τη δυνατότητα να ξεφύγουν από τη μονοτονία της ρουτίνας και του διαμερίσματος.

Για να βγείτε

έξω θέλει μια σχετική προετοιμασία μόνο ως προς το ντύσιμο. Προσέξτε τα ρούχα να είναι συνθετικά ωστε να μην απορροφούν το νερό και την υγρασία. Προμηθευτείτε σκουφιά και γάντια καθώς και μπότες ή γαλότσες.

Σε κάθε περίπτωση το παιδί και θα κυλιστεί και θα λερωθεί και εν τέλει θα βραχεί. Γι ‘αυτό καλό είναι οι μανούλες να έχετε μαζί μας και άλλα ρούχα για αντικατάσταση αν έχετε μετακινηθεί με το αυτοκίνητο.

Μην ξεχνάτε και το αντηλιακό καθώς το χιόνι αντανακλά τον ήλιο και μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα. Κατα  τα άλλα τον θέλουμε τον ήλιο για τη βιταμίνη D. Επίσης τονίστε στα μικρότερα παιδιά ότι όσο ωραίο και κρύο φαίνεται το χιόνι δεν κάνει να το φάμε κυρίως γιατί στην πόλη το καθαρό χιόνι είναι λίγο δύσκολο.

Και μη νομίζετε ότι μπορείτε να παίξετε μόνο χιονοπόλεμο ή να φτιάξετε χιονάνθρωπο. Σας έχω και μερικές άλλες ιδέες παιχνιδιού που θα λατρέψουν τα παιδιά σας.

Κυνήγι θησαυρού στο χιόνι

Θάψτε διάφορα ζωάκια, παιχνιδάκια και οι μικροί εξερευνητές καλούνται να τ´ανακαλύψουν.

Χρώματα στο χιόνι

Είτε χρώματα ζαχαροπλαστικής είτε τέμπερες μπορεί το χιόνι να γίνει ο τέλειος λευκός καμβάς για τις δημιουργίες των μικρών.

Διαγωνισμός χιονόμπαλων

Σχεδιάστε από έναν κύκλο μπροστά σε κάθε παιδί. Ορίστε μια μικρή απόσταση και βάλτε χρόνο.

Τα παιδιά πρεπει να φτιάξουν μπαλίτσες και να τις βάζουν μέσα στον κύκλο. Οι περισσότερες χιονόμπαλες κερδίζουν.

Μια ματιά ακόμα:

Αχ αυτοί οι λεκέδες: Έτσι θα καθαρίσετε σωστά και αποτελεσματικά τα ρουχαλάκια του μωρού σας!

Keywords
Τυχαία Θέματα