Ντόρα Μπακογιάννη: Στην παρουσίαση του βιβλίου της μητέρας της μαζί με τα εγγόνια της

Η παρουσίαση του βιβλίου «Συνταγές με… Ιστορία» της Μαρίκας Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 29/11 με τη Ντόρα Μπακογιάννη να δίνει φυσικά το παρών. Η παρουσίαση τελέστηκε στο Μουσείο Μπενάκη και η αίθουσα γέμισε κόσμο που θέλησε να παρακολουθήσει από κοντά την εκδήλωση.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που αφορά στη ζωή της Μαρίκας Μητσοτάκη,

καθώς η ίδια μαγειρεύει και θυμάται την κουζίνα της μητέρας της, η οποία ήταν εξαιρετική μαγείρισσα, την ανατροπή που ήρθε για την υγεία της όταν, παιδί ακόμη, προσβλήθηκε από τον ιό της πολιομυελίτιδας, τη γνωριμία με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον έρωτα, τον γάμο, τον ερχομό των παιδιών, τα δύσκολα χρόνια της δικτατορίας, την εξορία, την επιστροφή και το σπιτικό στην Κρήτη.

Αναμνήσεις και στιγμιότυπα από μια ζωή πολυτάραχη και ταυτόχρονα συναρπαστική, άμεσα συνδεδεμένη με την πρόσφατη Ιστορία του τόπου μας. Και μαζί, σε αυτό το ξεχωριστό βιβλίο, οι παραδοσιακές συνταγές της «κυρίας Μαρίκας», που αποτελούσαν πάντα μια ακαταμάχητη, γευστική αφορμή για να παραμένει ενωμένη η οικογένεια γύρω από το τραπέζι.

Για τη διαδρομή της Μαρίκας Μητσοτάκη μίλησαν η κόρη της και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη, η διευθύντρια του «Sylvia Ioannou Foundation» Άρτεμις Σκούταρη, η διευθύντρια επικοινωνίας του πρωθυπουργού Κύρα Κάπη, ο σεφ Άκης Πετρετζίκης και ο Θάνος Ψυχογιός εκ μέρους των εκδόσεων Ψυχογιός, που έχουν επιμεληθεί το βιβλίο της «Συνταγές με ιστορία». Την παρουσίαση ανέλαβε ο Αντώνης Σρόιτερ.

Από την εκδήλωση δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν η Σία Κοσιώνη αλλά και τα εγγόνια της Ντόρας Μπακογιάννη.

Δείτε φωτογραφίες:

Πηγή Φωτογραφιών: NDP

Διαβάστε ακόμα:

 Εύα Καϊλή: Αποκάλυψε πως με τον σύντροφό της υπέγραψαν το σύμφωνο συμβίωσης

 Μιχάλης Ζαμπίδης: Βίντεο – σοκ από τη στιγμή που πιάνει στα «πράσα» τους ληστές έξω από το σπίτι του

 Μαρία Ηλιάκη: «Λιώνει» από ευτυχία αγκαλιά με την πέντε μηνών κόρη της

Keywords
Τυχαία Θέματα