Κλιματισμός: Εξοικονομήστε Χρήματα και Ενέργεια από τη Χρήση του

1 Επιλέξτε το μοντέλο του κλιματιστικού με βάση τον χώρο και τις προδιαγραφές του. Δεν θα βάλετε ένα τεράστιο κλιματιστικό στην κρεβατοκάμαρά σας γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα πάει χαμένο σε ένα τόσο μικρό δωμάτιο. Αντιθέτως δεν θα επιλέξετε ένα μικρό κλιματιστικό για το σαλόνι που καλύπτει πιο μεγάλη έκταση.

2 Ελέγχετε έτσι ώστε η συσκευή κλιματισμού που θα αγοράσετε να έχει Ετικέτα Ενεργειακής Σήμανσης που εξασφαλίζει οικονομία μέχρι και 30%. Επιπλέον φροντίζετε να ρυθμίζετε το κλιματιστικό σας στους 25 βαθμούς

για να μην επιβαρύνετε άσκοπα το λογαριασμό σας.

3 Για την αγορά των κλιματιστικών (αλλά και όλων των ηλεκτρικών συσκευών) επιλέγετε συσκευές με την ετικέτα ενεργειακής σήμανσης να είναι στην πράσινη γραμμή (Α, Β ή C).

4 Καθαρίζετε ή αλλάζετε συχνά το φίλτρο, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, διότι έτσι λειτουργεί και αποδίδει καλύτερα το κλιματιστικό σας.

5 Στον κλιματιζόμενο χώρο, πόρτες και παράθυρα πρέπει να είναι κλειστά για να μην χάνεται πολύτιμη ενέργεια. Δεν έχει κανένα νόημα να αφήνετε ανοιχτές πόρτες και παράθυρα ενώ έχετε αναμμένο το κλιματιστικό σας. Ανάψτε το για λίγο και μόλις νιώθετε ότι αρχίζετε να δροσίζεστε μπορείτε να το κλείσετε. Αν δεν έχετε καμιά πόρτα ανοιχτή, η δροσιά θα μείνει στον χώρο σας για πολύ περισσότερο.

6 Ο ανεμιστήρας οροφής μπορεί να δροσίσει ένα δωμάτιο σχεδόν όσο ένα κλιματιστικό (μέχρι κάποια θερμοκρασία, βέβαια) αλλά με το 1/6 της κατανάλωσης του κλιματιστικού. Επομένως δεν είναι κακή ιδέα αντί για κλιματιστικό να βάλετε σε κάποιον χώρο (ή και σε όλους) ανεμιστήρα οροφής που είναι και πολύ πιο υγιεινός. Επίσης, ο ανεμιστήρας οροφής λειτουργεί βοηθητικά του κλιματιστικού.

Διαβάστε ακόμα περισσότερα άρθρα και tips για τη διακόσμηση και οτιδήποτε αφορά το σπίτι στο www.spirossoulis.com – the home issue

Keywords
Τυχαία Θέματα