Γλιτώστε το Καθαριστήριο με Αυτές τις Οδηγίες κι Εξοικονομήστε Χρήματα

Όσο περίεργο κι αν σας ακούγεται το 65% των ρούχων που πηγαίνει ο κόσμος στο καθαριστήριο, θα μπορούσαν να πλυθούν στο χέρι. Σε αυτό φταίνε οι κατασκευαστές των ρούχων οι οποίοι θέλοντας να είναι πιο συντηρητικοί και να δίνουν έμφαση στην προσοχή που θα πρέπει να δίνεται στο πλύσιμο κάποιων ρούχων, βάζουν ετικέτες που στην ουσία δεν έχουν καμία βάση. Γλιτώστε χρήματα μαθαίνοντας τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να πλύνετε τελικά μόνοι σας.

Αφήστε το υλικό του ρούχου να σας καθοδηγήσει Αν το ρούχο σας είναι φτιαγμένο από ρεγιόν (τεχνητό μετάξι), βελούδο,

δέρμα, μετάξι και ταφτά καλό είναι να το αφήσετε στους επαγγελματίες. Αν, από την άλλη μεριά, είναι από μαλλί, βαμβάκι, λινό ή πολυέστερ, μπορείτε άνετα να το πλύνετε στο σπίτι. Αξίζει να σημειωθεί πως κάποιες φορές μπορείτε να πλένετε στο σπίτι και τα μεταξωτά σας ρούχα αλλά επειδή είναι λίγο παρακινδυνευμένο, καλό είναι να τα πηγαίνετε στο καθαριστήριο.

Πηγαίντε το σιγά-σιγά Αν έχετε αποφασίσει να πλύνετε ένα «επικίνδυνο» ρούχο στο σπίτι κάντε το πολύ προσεκτικά. Πλύντε το στο χέρι με κρύο νερό για να μην μπει. Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο απορρυπαντικό ή μερικές σταγόνες baby shampoo για να καθαρίσετε λεκέδες από λάδι. Βουτήξτε το ρούχο σας μέσα στο νερό απαλά και αφήστε το να μουλιάσει για μερικά λεπτά. Ξεπλύντε το και αφήστε το να στεγνώσει σε οριζόντια επιφάνεια για να μην ξεχειλωθεί την ώρα του στεγνώματος.

Σιδερώστε τα με προσοχή Η αλήθεια είναι πως όλα τα ρούχα μετά το πλύσιμο είναι τσαλακωμένα και χρειάζονται σιδέρωμα. Μπορείτε να σιδερώνετε ακόμα και τα ρούχα που λένε πως δεν πρέπει να σιδερώνονται βάζοντας από πάνω τους μία πετσέτα. Αμέσως μετά κρεμάστε τα σε μία κρεμάστρα για να ισιώσουν ακόμα περισσότερο.

Βέβαια, πριν κάνετε οτιδήποτε από τα παραπάνω δοκιμάστε την κάθε κίνηση σε μια γωνιά του ρούχου που δεν φαίνεται για να δείτε αν το ρούχο αποχρωματίζεται ή καταστρέφεται με οποιοδήποτε τρόπο, και μετά συνεχίστε σε όλο το ρούχο. Αν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία, καλύτερα πηγαίνετέ το στο καθαριστήριο.

Διαβάστε ακόμα περισσότερα άρθρα και tips για τη διακόσμηση και οτιδήποτε αφορά το σπίτι στο www.spirossoulis.com – the home issue

Keywords
Τυχαία Θέματα