Φρέσκο, κατεψυγμένο ή σε κονσέρβα…Ποιο ψάρι είναι πιο υγιεινό;

Εξαρτάται από διάφορες παραμέτρους. Για αρχή, αν η προτεραιότητα σου είναι η γεύση, τότε δεν υπάρχει θέμα διλήμματος, επιλέγεις φρέσκο. Αν όμως αναρωτιέσαι για τη θρεπτική του αξία, τότε τα πράγματα δεν είναι μονοδιάστατα.

Όπως υποστηρίζουν ειδικοί του Αμερικανικού Υπουργείου Γεωργίας στην New York Times, τα ψάρια σε κονσέρβα είναι εξίσου θρεπτικά με τα φρέσκα, με την προϋπόθεση η κονσέρβα να μην είναι πολυκαιρισμένη. Μάλιστα οι σαρδέλες σε κονσέρβα περιέχουν περισσότερο ασβέστιο,

αφού κατά τη διάρκεια της κονσερβοποίησης τα κόκκαλά τους μαλακώνουν και εισέρχονται συστατικά στη σάρκα του ψαριού που καταναλώνουμε. Το μόνο αρνητικό είναι η ποσότητα αλατιού που περιέχουν τα κονσερβοποιημένα ψάρια γι’ αυτό καλό είναι να αποφεύγετε τα παστά. Η καλύτερη επιλογή είναι αυτή των ψαριών σε ελαιόλαδο, τα οποία έχουν κατακρατήσει περισσότερα ευεργετικά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Τώρα όσον αφορά τα κατεψυγμένα, είναι εξίσου υγιεινά, διατηρώντας τις βιταμίνες και τα μέταλλα και μετά την ψύξη τους. Σημαντικό ρόλο και εδώ παίζει η ημερομηνία κατάψυξης, αφού με το πέρασμα του χρόνου χάνουν τα πολύτιμα λιπαρά τους. Ο ιδανικότερος χρόνος κατανάλωσης είναι 6 μήνες μετά την κατάψυξή τους.

Επομένως, όποια μορφή ψαριού και αν επιλέξουμε θα έχει τα ίδια οφέλη για την υγεία μας. Μάλιστα, όπως συμβουλεύουν οι διατροφολόγοι πρέπει να τα καταναλώμουμε τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα.

Πηγή: www.myfit.gr

Δες ακόμα: Με αυτά τα φρούτα θα “ξυπνήσεις” τον μεταβολισμό σου

Keywords
Τυχαία Θέματα